1. Iš pradžių sviestu gausiai ištepame apskritą atsegamą kepimo formą. Jos dugną bei kraštus išklojame su aliuminio folija.
2. Tuomet paruošiame spanguoles: ant vidutinio kaitrumo ugnies išlydome sviestą, įmaišome cukrų, vandenį bei cinamoną. Maišome, kol cukrus ištirps, po to užviriname bei suberiame spanguoles. Gerai išmaišome, kad spanguolės pasidengtų padažu, o paskui supilame į paruoštą kepimo formą.
3. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius bei druską. Kitame dubenyje kambario temperatūros sviestą išsukame su ruduoju bei paprastu cukrumi iki šviesios purios masės. Po vieną įmušame kiaušinius bei gerai išmaišome. Įmaišome grietinę. Suberiame sausus produktus ir išmaišome, kad neliktų miltų gumulėlių. Tešlą supilame ant spanguolių.
4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių arba kol patikrinus pyragą mediniu iešmeliu - šis įsmeigtas bei ištrauktas iš kepinio bus švarus. Pyragą maždaug 10 minučių atvėsiname, atsargiai apipjauname kraštus, kad atliptų nuo sienelių bei apverčiame į lėkštę. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau spanguolių pyragų receptų rasite: Spanguolių pyragai