Azijietiški makaronai su riešutų sviesto padažu

2025-01-09 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Azijietiški makaronai su riešutų sviesto padažu
Azijietiški makaronai su riešutų sviesto padažu - šis ryžių makaronų patiekalas su tofu, daržovėmis ir sodriu riešutų sviesto padažu – tai puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, kuris ne tik sotina, bet ir džiugina skoniais. Švelnios tekstūros ryžių makaronai puikiai susilieja su aromatingu padažu, kuriame dominuoja riešutų sviesto kremiškumas, sojų padažo sūrumas ir šiek tiek salstelėję agavų sirupo bei obuolių acto niuansai.

Tofu gabalėliai prideda augalinės kilmės baltymų ir malonaus traškumo, o paprika ir pievagrybiai suteikia patiekalui spalvingumo ir šviežumo. Kajeno pipirai įneša lengvo aštrumo.
 
Autorės komentaras - praturtinti įprastus makaronų receptus galima ieškant naujų skonių kombinacijų ar neįprastų ingredientų. Tam, kad nereikėtų eksperimentuoti patiems, siūlau šį minkštų ryžių makaronų receptą su aromatingu riešutų sviesto padažu, kuris pavers visą patiekalą ne tik skaniu, bet ir maistingu, sočiu ir tokiu, kurio galbūt dar neteko išbandyti.

Ingredientai

    • Ryžių makaronai: 50 g (nevirti)
    • Tofu: 90 g (recepte naudotas „Marinated“ rūšies tofu)
    • Raudonosios paprikos: 1/4 vnt. (60 g)
    • Svogūnai: 1/2 vnt. (nedidelio)
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Pievagrybiai: 4-5 vnt. (švieži, 40 g)
    • Riešutų sviestas: 2 valg. š. (kreminio)
    • Sojų padažas: 3 valg. š.
    • Agavų sirupas: 2 arb. š. (ar kitas saldiklis)
    • Obuolių actas: 0,5 valg. š.
    • Vanduo: 3 valg. š.
    • Kajeno pipirai: žiupsnis
    • Alyvuogių aliejus: 0,5 valg. š.
    • Sezamo sėklos: patiekimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ryžių makaronus užpilti verdančiu vandeniu ir atidėti išbrinkti.
  2. 2. Susmulkinti svogūną, vieną česnako skiltelę, papriką (juostelėmis) ir pievagrybius.
  3. 3. Tofu sulaužyti ar supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  4. 4. Padažui sutarkuoti vieną česnako skiltelę, prie jų sudėti riešutų sviestą, sojų padažą, agavų sirupą, obuolių actą, vandenį, kajeno pipirus ir gerai išmaišyti.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir sudėti smulkintą antrą česnako skiltelę ir svogūną. Pakepti pora min.
  6. 6. Į keptuvę sudėti smulkintą tofu ir kepti kol lengvai paruduos.
  7. 7. Tuomet sudėti ir smulkintą papriką bei pievagrybius, kepti 5-8 minutes arba kol viskas apskrus.
  8. 8. Į keptuvę kartu sudėti išbrinkusius ryžių makaronus, supilti padažą, gerai išmaišyti ir patiekti apibarsčius sezamo sėklomis, petražolėmis ar kitais norimais priedais.
Azijietiški makaronai su riešutų sviesto padažu
Kreminiai makaronai su tigrinėmis krevetėmis ir vynu
(1)
Pasta - Makaronai su burata ir pomidorų padažu
(5)
Bolognese spagečiai (spaghetti) su faršu
(1)