Bananų ir manų pyragas

2017-11-02 Autorius oSkanu.lt

Bananų ir manų pyragas

Ingredientai

    • manų kruopos: 1 stiklinės
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • lydytas sviestas: 0,25 stiklinės
    • trinti bananai: 0,75 stiklinės (2 dideli bananai)
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • pienas: 0,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • vanilės ekstraktas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sezamo sėklos: pyrago apibarstymui (arba karijų riešutai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sumaišykite manų kruopas, krakmolą, kepimo miltelius bei druską.
  2. 2. Tuomet sviestą išplakite kartu su cukrumi. Sudėkite bananus bei pilkite pieną, gerai išmaišykite. Bananų masę supilkite į sausus produktus, įpilkite vanilės ekstrakto bei gerai išmaišykite. Palikite apie 15 minučių pastovėti.
  3. 3. Tada įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, apvalią 18 centimetrų skersmens kepimo formą ištepkite riebalais.
  4. 4. Po to supilkite tešlą į paruoštą formą, pabarstykite sezamo sėklomis bei kepkite, kol pyragas taps aukso spalvos (maždaug 30−35 minutes). Mediniu pagaliuku galite patikrinti, ar pyragas jau yra iškepęs.
  5. 5. Paskui ištrauktą iš orkaitės pyragą maždaug 10 minučių palikite pravėsti formoje. Išėmusios iš jos baikite vėsinti ant grotelių. Skanaukite!
Avižinis varškės pyragas su uogiene pagal AML
(1)
Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais
(13)