1. Tešla: Pirmiausia sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais, sumaišykite su 350 gramų miltų bei rankomis trinkite, kol sviestas visiškai susitrina su mitais - gausite birų mišinį. Dubenėlyje išplakite kiaušinius su druska bei cukrumi, sumaišykite juos su grietine, ir pilkite viską į turimą birų mišinį. Maišykite šaukštu, kol galėsite minkyti.
2. Tuomet išminkykite viską, kol gausite minkštą, elastingą, bet prie rankų nelimpančią tešlą (jei reikia - įberiame dar miltų, bet nepadauginame; man pakako 50 gramų). Pastatykite tešlą maždaug pusvalandžiui į šaldyuvą.
3. Įdaras: Svogūną supjaustykite, o morką sutarkuokite. Šoninę supjaustykite kubeliais. Į vienas bandeles dėkite daržovių įdarą, į kitas - šoninės. Formuokite bandeles bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, kol dailiai paruduoja. Mėgaukitės! Labai skanu valgyti su mėgstamu sultiniu:)
4. Rekomendacija: Daugiau bandelių receptų rasite: Bandelės.