1. Iš pradžių minkštą sviestą su cukrumi išplakite iki purumo. Dėkite kiaušinių trynius po kiekvieno gerai išplakdamos. Paskui įmuškite kiaušinį bei vėl gerai išplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei suberkite į sviesto masę. Dabar maišykite šaukštu, supilkite pieną bei suberkite aguonas, maišykite kol tešla pataps vienalytė. Paruoštą tešlą paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje bei kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
2. Tuomet varškę labai gerai ištrinkite su cukrumi bei kiaušiniu. Į varškę supilkite citrinos sultis bei įtarkuokite citrinos žievelę. Kai jau biskvitas bus beveik iškepęs išplakite baltymus iki vidutinio standumo. Atsargiai per kelis kartus įmaišykite juos į varškės masę.
3. Tada išimkite iš orkaitės biskvitą, ant jo užpilkite varškės sluoksnį bei kepkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, kol varškė sutvirtės ir paruduos. Patiekite ir skanaukite!
Atsiliepimai