1. Pradžioje pyrago pagrindui miltus sumaišome su cukrumi. Šaltą sviestą supjaustome gabalėliais bei sudedame į miltus. Pirštų galais arba virtuviniu kombainu sutriname, kad išeitų trupiniai. Įmušame kiaušinį bei užminkome tešlą. Jei ji bus per skysta, įberiame truputį miltų.
2. Tuomet tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę bei 30 minučių padedame į šaldytuvą. Iš tešlos iškočiojame lakštą bei išklojame juo riebalais pateptą kepimo formą. Tešlą subadome šakute bei dar 30 minučių palaikome šaldytuve.
3. Tada uždengiame kepimo popieriumi arba folija, užberiame džiovintų pupelių (žirnių, kruopų) bei 15 minučių pašauname į 190 laipsnių temperatūros orkaitę. Pupeles nupilame, popierių nuimame bei baigiame kepti žemesnėje 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
4. Tada varškę ištriname su cukrumi bei krakmolu. Įmaišome kiaušinį. Varškės masę sukrečiame ant pagrindo bei 20 minučių pašauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Užpilui į puodelį supilame vandenį, cukrų ir krakmolą bei kaitiname ant nedidelės ugnies, kol masė pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies bei vis pamaišydamos atvėsiname jį.
5. Pyragą atvėsiname, apdedame braškėmis bei apipilame užpilu. Kai jis sustings, pyragą galite supjaustyti bei skanauti.
Egida Gida
Atsakyti