Brokolienė - nustebsite kaip skanu!

2019-02-01 Autorius Mi ir Do virtuvė

Brokolienė - nustebsite kaip skanu!

Ingredientai

    • brokoliai: 1 galvos
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių brokolį susmulkiname į nedidelius žiedynėlius bei nuplauname.
  2. 2. Tuomet verdame jį ant garų tol, kol visiškai suminkštės. Galite virti ir tiesiog įmetusios į vandenį, bet mums skaniau verdant ant garų.
  3. 3. Tada įkaitinus keptuvėje arba troškintuvėje kelis šaukštus aliejaus, sumetame brokolį. Kepame ir maišydamos vis patriname, kol gausis brokolienė.
  4. 4. Pagardiname druska bei pipirais. Tinka ir kiti mėgstami prieskoniai, bet mums užtenka druskos ir pipirų.
  5. 5. Štai ir viskas! Valgome su rupia juoda duona arba mėgstamais trapučiais. Skanaus!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Sveika baltyminė pica su baltyminiais traškučiais
(1)
Kalafiorų apkepas
(3)
Daržovių karis su konservuotais avinžirniais, ananasais ir kokosų pienu
(1)