Autorius apie receptą
Tradicinis lietuviškas bulvių kugelis šiame recepte įgauna naują, sveikesnį veidą, papildytas daržovių gausa. Šis lengvesnis kugelio variantas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško maistingesnės klasikinio patiekalo versijos. Cukinijos suteikia lengvumo, o morkos – salsvą skonį ir spalvingumą. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui, o jo paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Cukinijas galima pakeisti moliūgais arba patisonais.
- Džiūvėsėlius galima pakeisti avižiniais dribsniais arba kukurūzų miltais.
- Vietoje aliejaus galima naudoti lydytą kokosų aliejų.
- Grietinę galima pakeisti jogurtu arba augaliniu jogurtu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tarkuojant daržoves, būtina jas gerai nuspausti nuo skysčio
- Kepimo formą rinkitės su aukštesniais kraštais
- Prieš pjaustant, leiskite kugeliui pastovėti 10-15 minučių
- Geriausia naudoti šviežiai tarkuotas daržoves
Kalorijos
- Bendras patiekalo kaloringumas: 1200 kcal
- Vienos porcijos (1/8 dalis) kaloringumas: 150 kcal
Atsiliepimai