Tradicinis lietuviškas bulvių kugelis šiame recepte įgauna naują, sveikesnį veidą, papildytas daržovių gausa. Šis lengvesnis kugelio variantas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško maistingesnės klasikinio patiekalo versijos. Cukinijos suteikia lengvumo, o morkos – salsvą skonį ir spalvingumą. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui, o jo paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Cukinijas galima pakeisti moliūgais arba patisonais.
- Džiūvėsėlius galima pakeisti avižiniais dribsniais arba kukurūzų miltais.
- Vietoje aliejaus galima naudoti lydytą kokosų aliejų.
- Grietinę galima pakeisti jogurtu arba augaliniu jogurtu.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Tarkuojant daržoves, būtina jas gerai nuspausti nuo skysčio
- Kepimo formą rinkitės su aukštesniais kraštais
- Prieš pjaustant, leiskite kugeliui pastovėti 10-15 minučių
- Geriausia naudoti šviežiai tarkuotas daržoves
Kalorijos
- Bendras patiekalo kaloringumas: 1200 kcal
- Vienos porcijos (1/8 dalis) kaloringumas: 150 kcal