Bulvių virtinukai su pievagrybiais ir spirgučiais

2018-02-27 Autorius Fotolia

Bulvių virtinukai su pievagrybiais ir spirgučiais

Ingredientai

    • bulvių: 500 gramų
    • miltų: 250 gramų
    • kiaušinių: 1
    • druskos: pagal skonį
    • pievagrybių: ~200 gramų
    • svogūnų: 1
    • šaltai rūkytos kiaulienos šoninės: 100 gramų
    • aliejaus: 1 šaukšto
    • sviesto: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių verdame bulves pasūdytame vandenyje, kol jos pasidarys ganėtinai minkštos. Tada nupilame vandenį bei leidžiame joms atvėsti ir nugaruoti. Atvėsusias bulves sugrūdame į košę.
  2. 2. Tuomet sudedame bulvių košę į didelį dubenį, suberiame miltus, įmušame kiaušinį, įberiame gerą žiupsnį druskos bei pipirų.
  3. 3. Tada šaukštu viską išmaišome. Pabarstome ant lentelės miltų bei iškratytą tešlą gerai išminkome, kad miltai įsigertų į bulves. Tešla turi gautis vienalytė, pakankamai minkšta bei elastinga, bet ne per daug lipni.
  4. 4. Pabarstome dar truputį miltų ant lentelės bei padaliname tešlą į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiojame ilgą tarsi "dešrą" bei supjaustome jį įstrižai maždaug 2,5 centimetro gabaliukais.
  5. 5. Užviriname pasūdytą vandenį bei sumetame keletą virtinių. Geriausia virti ne visus iškart. Verdame juos maždaug 3-4 minutes. Kai jau bus išvirę, jie pakils į paviršių. Išimame juos su kiaurasamčiu, leidžiame nuvarvėti bei verdame kitus.
  6. 6. Į didelę keptuvę įpilame vieną valgomąjį šaukštą aliejaus bei įdedame gerą gabalą sviesto. Pakepame susmulkintus svogūnus, kol šie pasidarys permatomi (apie 4-5 minutes) bei smulkiai supjaustytą šoninę. Sudedame virtinius bei kepame tol, kol jie pagels. Sudedame smulkiai supjaustytus pievagrybius bei dar pakepame keletą minučių.
  7. 7. Patiekiame apibarsčiusios šviežiomis petražolėmis. Skanaujame!
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)