1. Iš pradžių svogūną nulupame, perpjauname perpus ir supjaustome pusžiedžiais. Tuomet užpilame jį verdančiu vandeniu bei paliekame maždaug 15 minučių pastovėti. Paskui vandenį nupilame, perplauname svogūnus šaltu vandeniu, įpilame porą valgomųjų šaukštų acto, 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, beriame druską, pipirus ir paliekame dar maždaug 10-15 minučių pasimarinuoti.
2. Per tą laiką virtus burokelius, silkių filė bei žalumynus supjaustome. Įmaišome į juos pasimarinavusį svogūną (truputėli jį nusunkusios), įspaudžiame citrinos sultis, įpilame 1-2 valgomuosius šaukštus aliejaus, beriame prieskonius – pipirus ir druską – viską išmaišome bei paliekame šaldytuve mažiau porai valandų (galima ir dar ilgiau) – šitaip salotos būna daug skanesnės, nes skoniai "susidraugauja".
3. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.