Čeburekai su varškės įdaru

2019-01-12 Autorius oSkanu.lt

Čeburekai su varškės įdaru
Šiame recepte pateiktos tešla gaunasi gana lipni ir reikia kočioti ant smarkiai pamiltuoto stalviršio. Esant reikalui galite rinktis ir kitą tešlą, bet man asmeniškai ji labai patinka. Šie čeburekai puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas, ir yra ypač mėgstami vaikų. 

Galimos ingredientų alternatyvos 
 
  • Vietoje paprastos varškės galite naudoti liesesnę varškę, jei norite lengvesnės versijos.
  • Krapus galima pakeisti petražolėmis, baziliku arba mėtomis, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų.
  • Jei neturite grietinės, galite naudoti natūralų jogurtą arba graikišką jogurtą tešlai.
  • Įdarą galite praturtinti smulkiai supjaustytais svogūnlaiškiais arba česnaku.
  • Miltus galite maišyti su spelta miltais, kad gautumėte kitokios tekstūros tešlą.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Gaminant čeburekus su varškės įdaru, svarbu atkreipti dėmesį į keletą svarbių detalių:
 
  • Tešla geriausiai iškočiojama ant gausiai pamiltuoto paviršiaus, nes ji yra gana lipni.
  • Prieš kepimą įsitikinkite, kad čeburekų kraštai yra gerai užspausti, kad kepant neištekėtų įdaras.
  • Aliejus turi būti labai gerai įkaitęs prieš dedant čeburekus – taip jie bus traškesni ir mažiau sugers riebalų.
  • Geriausia kepti čeburekus nedideliais kiekiais, kad aliejaus temperatūra nesumaženėtų.
  • Iškepus čeburekus, padėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius.

Ingredientai

    Tešlai:
    • kiaušiniai: 1
    • grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: žiupsnelio
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: ~300 gramų
    Įdarui:
    • varškė: 300 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • švieži krapai: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš tešlai nurodytų ingredientų užminkome minkštą tešlą. Ją padaliname į 12 dalių bei plonai iškočiojame.
  2. 2. Tuomet įdarui nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje.
  3. 3. Tada į iškočiotos tešlos rutuliukus dedame pasiruošto įdaro bei suformuojame norimos formos čeburekus. Kepame gerai įkaitintame aliejuje, kol dailiai apskrus.
  4. 4. Patiekiame ir skanaujame su pasirinkti padažu arba tiesiog grietine!
Čeburekai su varškės įdaru
Čeburekai su varškės įdaru
Čeburekai su varškės įdaru

Atsakinėjama į Komentarą

Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
(1)