Dorada - žuvis, tikra atostogų karalienė, visur ja mėgaujamės, kai tik su visa šeima atostogaujame šiltuose kraštuose. Fantastiškai skaniai doradas ruošia Viduržemio jūros regiono šalys, bet labai skaniai ruoštomis doradomis teko pasimėgauti net ir Indonezijoje...
Šį kartą su Jumis pasidalinsiu labai paprastu receptu. Tačiau ne vienas geras restorano šefas Jums pasakys - gerai žuviai daug ingredientų ir nereikia. Tad mėginkite ir lepinkitės!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei negalite gauti dorados, galite naudoti panašią baltą žuvį, pavyzdžiui, jūros ešerį (sea bass), menkę arba karpį.
- Vietoje alyvuogių aliejaus galima naudoti rapsų arba saulėgrąžų aliejų, nors alyvuogių aliejus suteikia autentiškesnį Viduržemio jūros virtuvės skonį.
- Žolelių pasirinkimas taip pat gali būti įvairus - jei neturite čiobrelių, galite naudoti rozmarinus, bazilikus arba šviežius kalendra. Tai suteiks patiekalui kitokį, bet ne mažiau skanų aromatą.
- Vietoje šviežių žolelių galima naudoti ir džiovintas, tačiau tuomet reikėtų naudoti mažesnį kiekį, nes džiovintos žolelės turi intensyvesnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Vienas svarbiausių patarimų gaminant doradą - neperkepti žuvies. Per ilgai kepama žuvis tampa sausa ir praranda savo sultingumą. Geriausia žuvį kepti iki tol, kol jos mėsa tampa nepermatoma ir lengvai atsiskiria nuo kaulo. Tai užtikrina, kad žuvis bus iškepusi, bet išliks sultinga.
- Dar vienas svarbus aspektas - įpjovos ant žuvies. Jos ne tik padeda žuviai tolygiau iškepti, bet ir leidžia prieskonių skoniui geriau įsiskverbti į žuvies mėsą. Įpjovas darykite ne per gilias, kad nepažeistumėte žuvies kaulo.
- Prieš kepimą žuvį būtinai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Taip užtikrinsite, kad kepant susidarys graži, traški oda. Taip pat svarbu, kad orkaitė būtų gerai įkaitinta prieš dedant į ją žuvį.
Atsakinėjama į Komentarą