Česnakinis kiaulienos kumpis

2017-10-25 Autorius oSkanu.lt

Česnakinis kiaulienos kumpis

Ingredientai

    • kiaulienos kumpis: ~1 kilogramo
    • česnakas: 1 galvutės
    Marinavimui:
    • garstyčių grūdeliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • džiovintos žolelės: 2 arbatinių šaukštelių (pagal savo skonį, tinka mairūnas, čiobrelis, petražolės)
    • druska
    • malti pipirai (labai tinka baltieji pipirai)
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    Užliejimui:
    • skystas medus: 2 valgomųjų šaukštų (arba auksaspalvis sirupas)
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nusilupame visą galvutę česnako. Kumpyje padarome skylutes bei sukaišiojame česnaką.
  2. 2. Marinatas: Garstyčių grūdelius sutriname su druska bei pipirais. Beriame žoleles. Pilame aliejų. Su pasiruoštu marinatu gerai įtriname kumpį bei paliekame bent kelioms valandoms pasimarinuoti.
  3. 3. Tuomet pasimarinavusią mėsą dedame į skardą. Uždengiame viršų su folija bei dedame į 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Uždengusios kepame apie 60 minučių (mėsa jau privalo būti minkšta). Paskui foliją nuimame.
  4. 4. Užpilas: Medų sumaišome su vandeniu. Išimame mėsą bei užpilame pusę pasiruošto medaus/vandens užpilo. Vėl dedame į orkaitę. Pakepame apie 15 minučių. Praėjus laikui, mėsą vėl ištraukiame bei užpilame likusiu medaus užpilu. Nustatome griliaus funkciją bei kepame dar maždaug 10-15 minučių. Skanaujame!
Česnakinis kiaulienos kumpis

Atsakinėjama į Komentarą

Keptuvėje kepta kiaulienos šoninė su garstyčių padažu
(4)
Kiaulienos sprandinės suktinukai su faršo ir morkų įdaru
(1)
Glazūruotos - orkaitėje keptos kiaulių ausys su žirniais
(4)