džiovintos žolelės: 2 arbatinių šaukštelių (pagal savo skonį, tinka mairūnas, čiobrelis, petražolės)
druska
malti pipirai (labai tinka baltieji pipirai)
aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
Užliejimui:
skystas medus: 2 valgomųjų šaukštų (arba auksaspalvis sirupas)
vanduo: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nusilupame visą galvutę česnako. Kumpyje padarome skylutes bei sukaišiojame česnaką.
2. Marinatas: Garstyčių grūdelius sutriname su druska bei pipirais. Beriame žoleles. Pilame aliejų. Su pasiruoštu marinatu gerai įtriname kumpį bei paliekame bent kelioms valandoms pasimarinuoti.
3. Tuomet pasimarinavusią mėsą dedame į skardą. Uždengiame viršų su folija bei dedame į 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Uždengusios kepame apie 60 minučių (mėsa jau privalo būti minkšta). Paskui foliją nuimame.
4. Užpilas: Medų sumaišome su vandeniu. Išimame mėsą bei užpilame pusę pasiruošto medaus/vandens užpilo. Vėl dedame į orkaitę. Pakepame apie 15 minučių. Praėjus laikui, mėsą vėl ištraukiame bei užpilame likusiu medaus užpilu. Nustatome griliaus funkciją bei kepame dar maždaug 10-15 minučių. Skanaujame!
Atsakinėjama į Komentarą