migdolų miltai: 100 gramų (galima pasigaminti patiems, migdolus užplikinus verdančiu vandeniu, nulupame žieveles bei sutriname migdolus smulkintuvu iki miltų)
kvietiniai miltai: 150 gramų
kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinius išplakame iki ganėtinai standžios, baltokos masės (ne mažiau 5 minučių) kartu su paprastu ir vaniliniu cukrumi bei druska.
2. Tuomet grietinėlę išplakame iki purios masės (nereikia iki standumo), sumaišome su kiaušinių mase bei viską kartu kiek paplakame. Smulkia tarka nutarkuojame citrinų žieveles, išspaudžiame sultis bei įmaišome į grietinėlės - kiaušinių masę. Kvietinius, migdolų miltus ir kepimo miltelius sumaišome bei įmaišome į pyrago masę.
3. Tada pyragą kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Lepinamės!
4. Rekomendacija: Daugiau grietinėlės pyragų receptų rasite: Grietinėlės pyragai.