1. Iš pradžių obuolius supjaustome, apšlakstome citrinos sultimis, įberiame cukraus pagal savo skoni, ipilame truputėlį vandens bei verdame, kol suminkštės, su miksteriu padarome tyrelę.
2. Tuomet 100 mililitrų sulčių sumaišome su 10 gramų želatinos, kai išbrinks, imaišome į obuolių tyrelę.
3. Tada 3 kiaušinių trynius išplakame su 3 valgomaisiais šaukštais cukraus, įberiame miltus bei išplaktus baltymus, iškepame biskvita. I formą patiesiame plėvelę, įdedame atvėsusį biskvita bei uzpilame obuolių tyrelę, padedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
4. Grietinėlę išplakame su cukraus pudra bei truputėliu citrinos sulčių, įmaišome ištirpintą želatiną (100 mililitrų obuolių sulčių, 10 gramų zelatinos), supilame į formą ant sustingusios obuolių tyrelės, dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaujame!
5. Pastebėjimas: Kad želatina geriau ištirptų sultyse maždaug 10-20 sekundžių įdedame į mikrobangų krosnelę.
6. Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.