Autorius apie receptą
Rikotos šokoladiniai putėsiai – tai ypatingai švelnus, kreminis desertas, puikiai derinantis šokolado intensyvumą su lengvu rikotos sūrio švelnumu. Tai yra ne tik mažiau kaloringa alternatyva tradiciniam Mousse au chocolat, bet ir puikus pasirinkimas tiems, kurie vengia žalių kiaušinių – šis receptas visiškai jų nereikalauja. Tad jis idealiai tinka vaikams, besilaukiančioms moterims ar visiems, norintiems saugaus, bet itin gardaus saldumyno.
Putėsiai gaminami itin paprastai – užtenka vos kelių ingredientų ir šiek tiek kantrybės, kol desertas pastovės šaldytuve. Šis desertas puikiai tinka ne tik šeimos vakarienei, bet ir šventinei progai – jo skonis subtilus, o tekstūra – aksominė. Be to, čia nėra naudojamas įprastas baltasis cukrus – vietoje jo pasirenkamas vanilinis cukrus, kuris desertui suteikia švelnaus kvapo ir natūralaus saldumo.
Šie putėsiai patiks ir tiems, kurie rūpinasi savo mityba, tačiau nenori atsisakyti saldumynų. Rikota yra puikus baltymų šaltinis, o pasirinkus kokybišką kakavą ir šokoladą galima pasimėgauti net ir sveikesne alternatyva klasikai.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Rikota: galite naudoti varškės sūrį, maskarponę arba natūralų tirštą graikišką jogurtą, jei norite lengvesnės konsistencijos.
- Kakava: vietoje kakavos tiks karštam šokoladui skirtas miltelių mišinys be cukraus arba skrudintos karobos milteliai.
- Vanilinis cukrus: galima pakeisti vanilės ekstraktu (1 arbatinis šaukštelis) arba vanilės milteliais.
- Cukrus: vietoj baltojo cukraus tiks rudasis cukrus, kokosų cukrus arba šaukštelis medaus.
- Šokolado drožlės: galite naudoti tarkuotą juodąjį šokoladą, šokolado traškučius arba net šiek tiek kakavos pupelių gabaliukų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Naudokite kuo švelnesnės tekstūros rikotą, kad putėsiai būtų šilkiniai ir be gumulėlių.
- Visus ingredientus geriausia sumaišyti elektriniu plakikliu – taip gausite purią ir vientisą masę.
- Prieš patiekiant, desertą būtina palaikyti bent valandą šaldytuve – tai leis jam sutvirtėti ir atsiskleisti visam skoniui.
- Pabarstykite šokolado drožles tik prieš patiekiant, kad jos neprarastų traškumo.
- Norėdami šventiškesnio pateikimo, papuoškite putėsius šviežiomis uogomis arba mėtomis.
Atsiliepimai
Ramute
Atsakyti