Rikotos šokoladiniai putėsiai

2024-01-31 Autorius Pietų stalas

Rikotos šokoladiniai putėsiai
Šokoladiniai rikotos sūrio putėsiai, pagaminti be įprastinio cukraus (naudoju vanilinį cukrų) - itin sotus desertas, nors ir daug liesesnis už tikrąjį Mousse au chocolat. 

Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi geros 3 arba net 4 porcijos. Kadangi gaminimui nenaudosime jokių žalių kiaušinių, tai bus nuostabi išeitis, jei valgys maži vaikai arba net besilaukianti mama. Tikrai puikus receptas, kuris pasiteisina! Pamėginkite pasigaminti ir Jūs jau šiandien. :)

Ingredientai

    • rikotos: 250 gramų
    • kakavos: 3 arbatinių šaukštelių
    • cukraus: 4 arbatinių šaukštelių
    • vanilinio cukraus
    • juodojo šokolado drožlių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia rikotą sumaišykite su kakava, cukrumi ir vanile.
  2. 2. Labai gerai viską išsukite mikseriu.
  3. 3. Dėkite į indelius, apibarstykite šokolado drožlėmis ir pastatykite bent jau 60 minučių į šaldytuvą.
  4. 4. Patiekite ir skanaukite!
Desertinis krekenų sūris - apkepas
(1)
Mielinė boba su rūgpieniu
(3)
Karamelinis tinginys pagal Beatą
(5)