1. Pirmiausia kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi bei medumi.
2. Tada į tešlą įmaišome druską bei kitus prieskonius, kepimo miltelius ir miltus. Įpilame vandens, kad tešla lengviau minkytųsi.
3. Tešlą susukame į maistinę plėvelę arba foliją bei palaikome šaldytuve maždaug 60 minučių.
4. Po to išimtą iš šaldytuvo tešlą dar kartelį išminkome.
5. Tuomet suformuojame nedideles ovalias elniukų galvas. Į ausyčių vietą įstatome šokoladinius sausainius. Vietoje akių bei nosies įspaudžiame šokoladinius saldainiukus.
6. Sausainius pašauname į orkaitę maždaug 15 minučių (180 laipsnių temperatūros). Mėgaujamės!
7. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai
Lina
Kažin, kol keps aukštoje temperatūroje, ar nenubėgs dažai nuo saldainiukų? 🤔
Atsakyti
Lina
Atsakyti