1. Pirmiausia žuvis išdorojame bei išvalome. Nuskusti nereikia.
2. Tuomet įtriname šlakeliu alyvuogių aliejaus. Į ertmes įkišame petražolių arba kitų žalumynų šakeles, taip pat ir citrinos griežinėlius.
3. Tuomet kiaušinio baltymą gerai išplakame, kad susidarytų putos.
4. Sumaišome su druska. Druska turi gautis drėgna. Jeigu nuo kiaušinio baltymo nesudrėko visa druska, galite įpilti šiek tiek vandens (ne per daug, nes ji neturi gautis šlapia, o tik drėgna).
5. Orkaitę iš anksto įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
6. Į kepimo skardą įtiesiame folijos. Ant jos dedame druskos, maždaug 1 centimetro storio sluoksnį.
7. Tada guldome žuvis ir ant jų uždedame likusią druską.
8. Visos žuvys privalo būti gerai apdengtos druska. Ant galvų bei uodegų druskos galite ir visai nedėti.
9. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau upėtakio receptų rasite: Upėtakio receptai.