Mano virtuvėje lynas yra labai populiari žuvies, nes tėtis man jos labai dažnai parveža iš žvejybos. O turint šviežios žuvies, tenka su ja kažką daryti. Šį kartą pasirinkau ją keptu keptuvėje - gabaliukais. Toks paruošimo yra labai paprastas, bet tuo pačiu labai skanus. Aš dažniausiai šitaip iškeptą lyną patiekiu su šviežių daržovių salotomis, bet Jūs galite pasirinkti ir kitą mėgstamą garnyrą.
Ingredientai
švieži lynai: 1
kiaušiniai: 2
miltai: pagal poreikį
žuvies prieskoniai
citrinos: 1
aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia lyną išvalome, pabarstome prieskoniais ir paliekame maždaug pusvalandį pasimarinuoti.
2. Tada į dubenį įmušame 2 kiaušinius, sumaišome juos su žuvies prieskoniais (žuviai įtrinti ir kiaušinio plakiniui aš naudojau du skirtingus prieskonių mišinius).
3. Lyną, supjaustytą gabalais, pamirkome kiaušinio plakinyje ir tuomet apvoliojame miltuose.
4. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
5. Kepame maždaug 15 minučių ant nedidelės kaitros. Patiekiame ir skanaujame!:)
Kepėjas
Atsakyti