Keptas lynas keptuvėje - gabaliukais

2022-07-01 Autorius oSkanu.lt

Keptas lynas keptuvėje - gabaliukais
Mano virtuvėje lynas yra labai populiari žuvies, nes tėtis man jos labai dažnai parveža iš žvejybos. O turint šviežios žuvies, tenka su ja kažką daryti. Šį kartą pasirinkau ją keptu keptuvėje - gabaliukais. Toks paruošimo yra labai paprastas, bet tuo pačiu labai skanus. Aš dažniausiai šitaip iškeptą lyną patiekiu su šviežių daržovių salotomis, bet Jūs galite pasirinkti ir kitą mėgstamą garnyrą

Ingredientai

    • švieži lynai: 1
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: pagal poreikį
    • žuvies prieskoniai
    • citrinos: 1
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lyną išvalome, pabarstome prieskoniais ir paliekame maždaug pusvalandį pasimarinuoti.
  2. 2. Tada į dubenį įmušame 2 kiaušinius, sumaišome juos su žuvies prieskoniais (žuviai įtrinti ir kiaušinio plakiniui aš naudojau du skirtingus prieskonių mišinius).
  3. 3. Lyną, supjaustytą gabalais, pamirkome kiaušinio plakinyje ir tuomet apvoliojame miltuose.
  4. 4. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  5. aliejus įkaitinamas keptuvėje
  6. 5. Kepame maždaug 15 minučių ant nedidelės kaitros. Patiekiame ir skanaujame!:)

Kepėjas

O kam citrina , pasižiūrėt ?
Atsakyti
Upėtakis salotose su jogurtiniu padažu
(1)
Rūkytos sviestžuvės ir baklažanų užkandėlė - 11 balų iš 10!
(1)
Soba makaronų salotos su skumbre
(1)