Obuolius galime drąsiai vadinti rudens gėrybėmis. Pas dažną namuose rudenį obuolių pilni kibirai stovi. Tėvai ir kaimynai dalinasi obuolius didžiausiais maišais. Prasideda obuolių pyragų sezonas ir be abejonės obuoliukų džiovinimas.
Ingredientai
obuoliai: 1 kilogramo
vanduo
Recepto paruošimas
1. Obuolius nuplaukite.
2. Nulupkite ir išpjaukite viduriukus su sėklytėmis. Jeigu neturite daug laiko, galite obuolius palikti su odele, tačiau džiovinimo metu ji liks standi ir kietoka.
3. Pasiruoškite parūgštintą vandenį, į kurį dėsite supjaustytus obuolius, kad jie neparuduotų, kol pjaustysime kitus, - 1 litras vandens + 1,5 šaukšto acto arba citrinos sulčių. Obuolius supjaustykite griežinėliais ir dėkite į paruoštą vandens mišinį.
4. Supjaustytus obuolius sudėkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite obuolius, kad nesiliestų vienas prie kito.
5. Džiovinkite nustatę žemiausią orkaitės temperatūrą. Praverkite dureles, užkišdami medinį šaukštą. Džiovinkite apie 6-10 valandų. Atvėsę obuoliai turi būti traškūs ir neturėti drėgmės.
6. Būdas, kuriuo galite patikrinti, ar vaisiai yra pilnai išdžiūvę: džiovintus vaisius sudėkite į stiklainį, bet užpildykite tik apie 2/3 indo. Stiklainius užsukite. Kelis kartus per dieną supurtykite vaisius. Jeigu per 7 dienas ant stiklainio sienelių neatsiras kondensato, tada vaisiai yra išdžiovinti. Jeigu atsiranda kondensatas - tada dėkite juos į orkaitę porai valandų, pasirinkę žemiausią temperatūrą.
7. Džiovintus vaisius rekomenduojama laikyti hermetiškai uždarytuose stiklainiuose, tamsioje, sausoje vietoje. Skanaus:)
Atsakinėjama į Komentarą