Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas

Ingredientai

    Trupiniams:
    • šaldyto sviesto: 180 gramų
    • miltų: 280 gramų
    • cukraus: 50 gramų
    • varškės: 500 gramų
    • kiaušinių: 3
    • cukraus: 150 gramų
    • grietinės: 3 valgomųjų šaukštų
    Obuolių sluoksniui:
    • obuolių: 1 kilogramo
    • cukraus: ~40 gramų
    • cinamono: 2 arbatinių šaukštelių
    Viršutiniam trupinių sluoksniui:
    • rudo cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • cinamono: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus persijojame bei į juos burokinės tarkos pagalba įtarkuojame atšaldytą sviestą, dviejų peilių pagalba greitai išmaišome, kad gautųsi smulkūs trupiniai. Stambesnes sviesto drožles sutriname pirštais. Į šią masę suberiiame cukrų, išmaišome bei dedame į šaldytuvą.
  2. 2. Tuomet į varškę įmušame kiaušinius, įdedame grietinės, suberiame cukrų bei blenderiu viską sutriname iki vientisos masės.
  3. 3. Po to į kepimo formos dugną įdedame kepimo popieriaus (aš pati naudojau apvalią atsegamą torto formą 24 centimetrų).
  4. 4. Į kepimo formos dugną įberiame daugiau nei pusę trupinių (kitą dalį atidedame viršutiniam sluoksniui) bei tolygiai paskirstome. Ant viršaus sudedame varškės masę bei ją išlyginame, beriame obuolius. Į likusius trupinius suberiame rudąjį cukrų bei cinamoną. Trupinius tolygiai paskirstome ant obuolių.
  5. 5. Paskui dedame pyragą į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kepame maždaug 70 minučių ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas. Valgome atvėsusį, palaukiame kad sutvirtėtų, nepjaustome jo iškart karšto, o geriausia palaikome šaldytuve per naktį. Skanumėlis!
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Atsiliepimai

Varškės ir persikų pyragas su rikota
(2)