1. Iš pradžių faršą sumaišykite su čiobreliais bei kmynais, įmuškite kiaušinį. Batoną pamerkite į pieną (galite ir į vandenį). Kai truputį išmirks, batono riekutes nuspauskite bei sudėkite į vištienos faršą. Tada svogūną susmulkinkite kombaino pagalba iki košelės. Sudėkite ant mėsos. Įberkite druskos bei šviežiai maltų pipirų. Viska gerai išmaišykite.
2. Tuomet drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kotletukus. Į garų puodo du aukštus sudėkite kotletukus, o į patį viršutinį, aš įprastai dar suberiu puse pakelio šaldytų daržovių mišinio. Garinu maždaug pusvalandį. Tuo tarpu, kol kotletukai garinasi, ruoškite baltą krapų padažą.
3. Krapų padažas: Keptuvėje išlydykite sviestą, dėkite miltus bei lengvai pakepinkite, po to supilkite ir pieną bei maišykite, kol padažas sutirštėja. Pabaigoje į padažą suberkite sukapotus žalumynus, druską ir žiupsnelį sutarkuoto muskato. Kai padažas pravėsta įdėkite vieną šaukštą grietinės.
4. Viską patiekite lėkštėse ir skanaukite!
5. Rekomendacija: Daugiau vištienos kotletų receptų rasite: Vištienos kotletai.