Garuose virti kotletukai iš vištienos su krapų padažu

Ingredientai

    • malta vištiena: 500 gramų (arba kalakutiena)
    • džiovinta čiobrelis: ketvirtadalio šaukštelio
    • kmynai: 1 šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • batonas: poros riekių
    • svogūnai: 1
    • druska
    • juodieji pipirai
     Krapų padažui:
    • sviestas: 1 šaukšto
    • miltai: 1 šaukšto
    • pienas: 250 mililitrų
    • švieži krapai ir petražolės: 1 saujos (sukapotos)
    • druska
    • muskato riešutas: šiek tiek
    • grietinė: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių faršą sumaišykite su čiobreliais bei kmynais, įmuškite kiaušinį. Batoną pamerkite į pieną (galite ir į vandenį). Kai truputį išmirks, batono riekutes nuspauskite bei sudėkite į vištienos faršą. Tada svogūną susmulkinkite kombaino pagalba iki košelės. Sudėkite ant mėsos. Įberkite druskos bei šviežiai maltų pipirų. Viska gerai išmaišykite.
  2. 2. Tuomet drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kotletukus. Į garų puodo du aukštus sudėkite kotletukus, o į patį viršutinį, aš įprastai dar suberiu puse pakelio šaldytų daržovių mišinio. Garinu maždaug pusvalandį. Tuo tarpu, kol kotletukai garinasi, ruoškite baltą krapų padažą.
  3. 3. Krapų padažas: Keptuvėje išlydykite sviestą, dėkite miltus bei lengvai pakepinkite, po to supilkite ir pieną bei maišykite, kol padažas sutirštėja. Pabaigoje į padažą suberkite sukapotus žalumynus, druską ir žiupsnelį sutarkuoto muskato. Kai padažas pravėsta įdėkite vieną šaukštą grietinės.
  4. 4. Viską patiekite lėkštėse ir skanaukite!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau vištienos kotletų receptų rasite: Vištienos kotletai.

Atsiliepimai

Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
(4)
BBQ plėšyta vištiena su plokščia duonele
(1)
Naminis kebabas lavaše su vištiena
(7)
Traški KFC vištiena namuose
(1)
Kinietiški vištienos sparneliai
(4)