Jogurto ir sezamų sėklų beigeliai – tai greitai paruošiamas ir sveikas užkandis, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek užkandžiui dienos metu. Šie beigeliai yra minkšti ir švelniai traškūs, o jogurtas suteikia jiems lengvumo ir švelnaus skonio. Sezamų sėklos ant viršaus suteikia aromatingo riešutiškumo, o išorėje esanti traški plutelė tobulai dera su puriu vidumi.
Labai svarbu nepadauginti miltų formuojant riestainius, tai įtakos jų kietumą. Iškepti beigeliai yra tobulas pagrindas visiems skaniausiems sumuštiniams, tinka patys įvairiausi priedai - padažai ir
užtepėlės,
kumpis, sūris, kiaušiniai,
avokadai, šviežios ar marinuotos daržovės. Jeigu nedėsite druskos, beigeliai taip pat gali būti puikus pagrindas saldesniam variantui, pavyzdžiui
riešutų sviestu su
bananais.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje graikiško jogurto galima naudoti natūralų jogurtą, kefyrą arba pasukų sūrį (varškę) su šlakeliu pieno, tačiau graikiško jogurto tankumas užtikrina geriausią tekstūrą.
- Kvietinius miltus galima pakeisti universaliais speltų miltais arba naudoti mišinį iš 150 g kvietinių ir 50 g viso grūdo miltų sveikatai palankesniam variantui.
- Jei neturite sezamo sėklų, galite naudoti aguonų sėklas, linų sėmenis, saulėgrąžų sėklas arba smulkintus riešutus.
- Vietoje vieno kiaušinio galima naudoti 2 valgomuosius šaukštus pieno arba augalinio pieno su šlakeliu aliejaus aptepimui.
- Norėdami suteikti papildomo skonio, į tešlą galite įmaišyti 1 arbatinį šaukštelį džiovintų žolelių (rozmarino, čiobrelio, krapų) arba pusę arbatinio šaukštelio česnakų miltelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Maišant tešlą, atkreipkite dėmesį į jos konsistenciją – ji turėtų būti elastinga, bet nelipti prie rankų; jei tešla per daug lipni, po truputį įberkite daugiau miltų.
- Formuojant beigelius, pirmiausiai padarykite rutuliuką, o tada per vidurį pradurkite skylę pirštu ir švelniai išplėskite ją sukdami aplink pirštą.
- Prieš kepimą, beigelius galima trumpai (apie 30 sekundžių) pamerkti į verdantį vandenį su šlakeliu medaus – tai suteiks jiems tradicinę blizgią plutelę.
- Kepimo laiką reguliuokite pagal savo orkaitės ypatumus – kai beigeliai įgauna gražią auksinę spalvą, jie yra paruošti.
- Iškepusius beigelius galite laikyti sandariame inde iki 2 dienų kambario temperatūroje arba iki savaitės šaldytuve; prieš valgant rekomenduojama juos pašildyti.