Bananiniai vafliai su soda, kefyru ir kepimo milteliais

2023-10-12 Autorius oSkanu.lt

Bananiniai vafliai su soda, kefyru ir kepimo milteliais
Sekmadienio pusryčiai mūsų šeimoje - šventas reikalas. Labai vertinam tradiciją kartu susėsti prie bendro stalo ir neskubant papusryčiauti. Vaikai dažniausiai šia proga pageidauja vaflių arba blynelių. Todėl šį sekmadienį išbandžiau šį bananinių vaflių su kefyru variantą ir esu tikra, kad dar jį naudosiu. Vafliai gavosi lengvučiai ir purūs.

Ingredientai

    • miltai: 2 stiklinių
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • kepimo soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2
    • kefyras: 1,5 stiklinės
    • bananai: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išplakame kiaušinius su cukrumi.
  2. 2. Tada į kiaušinių bei cukraus masę supilame kefyrą, ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišome.
  3. 3. Tuomet atskirai sumaišome sausus produktus - miltus, kepimo mitelius, kepimo sodą bei cinamoną.
  4. 4. Sausą mišinį sumaišome su drėgnu bei įmaišome sutrintus bananus.
  5. 5. Tada įkaitiname vaflių keptuvę, įpilame porą šaukštų tešlos bei kepame, kol dailai paruduos. Skanaujame!
  6. 6. Patarimas: Iškepusius vaflius gardiname bananų riekelėmis arba riešutais bei apipilame klevų sirupu ar skystu medumi.

Lota

Naudingas
(5)
Kazkoks klaidingas receptas. Gerokai per daug miltu
Atsakyti

Evelina

Naudingas
(0)
Labai skanūs, miltų tikrai ne per daug, tik kadangi jie labai drėgni (dėl bananų ir kefyro) reikia šiek tiek ilgiau pakepti nei įprastus, bet labai skanūs.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą