1. Iš pradžių supjaustome mėsą degtukų dėžutės dydžio gabaliukais (aukštis ir plotis).
2. Gautus gabaliukus įdedame į emaliuotą arba nerūdijančio plieno puodą.
3. Dedame svogūnų sluoksnį, supjaustytų žiedais ir pabarstytų šviežiai maltais pipirais ir druska.
4. Ant viršaus dedame sluoksnį mėsos.
5. Ant mėsos vėl dedame svogūnus pasūdytus ir papipirintus ir vėl dedame mėsą. Taip susluoksniuojame visą mėsą. Viršutinis sluoksnis turi būti svogūnų.
6. Gautą šašlykų „pyragą“ uždengiame lėkšte ir prislėgiame su svoriu 3-6 valandoms kambario temperatūroje.
7. Kai atsiras pakankamai sulčių ir pasklis skanus kvapas, tada sultis nupilame į atskirą dubenėlį.
8. Ant mėsos sudedame majonezą ir viską gerai išmaišome. Palaikome dar 1-2 valandas, kad mėsa sugertų majonezą.
9. Tada veriame mėsą ant iešmo sluoksniuojant su svogūnais ir per pusę perpjautais pomidorais.
10. Kepant apšlakstome sultimis, kurios susidarė marinuojant mėsą.
11. Šašlyką apverčiame tik vieną kartą ir neperkepame, kad būtų sultingas. Skanaus.
12. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.