Gyoza - azijietiški koldūnai su mėsa

2025-02-24 Autorius NoriuNiam

Gyoza - azijietiški koldūnai su mėsa
Gyoza - tai tradicinis azijietiškas patiekalas, kuris užkariavo virtuvių mėgėjų širdis visame pasaulyje. Šie ypatingi koldūnai, kilę iš Japonijos virtuvės, pasižymi itin plona tešla ir gardžiu įdaru. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtingi, šis receptas įrodys, kad namie pasigaminti Gyoza gali kiekvienas! Plona, beveik permatoma tešla, sultingas jautienos įdaras su traškiomis daržovėmis - tai derinys, kuris neleis sustoti ties vienu koldūnu. Receptas idealiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek šventiniam stalui ar savaitgalio projektui su šeima. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje jautienos galima naudoti maltą kiaulieną, vištieną arba kalakutieną.
  • Kinišką kopūstą galima pakeisti baltuoju gūžiniu kopūstu.
  • Sezamo aliejų galima pakeisti neutralaus skonio augaliniu aliejumi.
  • Jei neturite šviežio imbiero, galite naudoti džiovintą (1/2 šaukštelio).
  • Sweet chili padažą galima pakeisti risovinių actų ir medaus mišiniu.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Tešlos kraštus būtina gerai sudrėkinti, kad koldūnai išliktų sandarūs kepimo metu.
  • Mėsos įdarą galima paruošti iš vakaro.
  • Neformuokite visų koldūnų iš karto - geriau dirbti partijomis, kad tešla neišdžiūtų.
  • Jei planuojate užšaldyti, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad nesiliestų.

Kalorijos
 
  • Bendras kalorijas kiekis: 2400 kcal
  • Vienos porcijos (6 koldūnai): 480 kcal

Ingredientai

    • Gyoza tešla (šaldyta): 1 pakuotė - 30 lapelių (kokią naudojau, pridėjau nuotraukoje apačioje)
    • Malta jautiena: 400 g
    • Kiniškas kopūstas: 4 lapai
    • Svogūnų laiškai: 1 pundelis
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Sezamo aliejus: 1 šaukštelis
    • Sojos padažas: 2 šaukšteliai
    • Imbieras (šviežias): 1-2 šaukšteliai
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Vanduo: 60 ml (kepimui)
    • Aliejus: kepimui
    Padažui:
    • Sojos padažas: 3 šaukštai
    • Sweet chili padažas: 2 šaukštai
    Papuošimui:
    • Sezamo sėklos: 1 šaukštas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėsime nuo tešlos paruošimo - išimkite ją iš šaldiklio ir leiskite atitirpti kambario temperatūroje (apie 60 minučių).
  2. 2. Kol tešla atitirpsta, ruošiame įdarą: Užvirkite puodą vandens ir nuplikykite kopūstų lapus.
  3. 3. Palaukite, kol lapai suminkštės (apie 2-3 minutes)
  4. 4. Nusunkite ir leiskite atvėsti.
  5. 5. Smulkiai supjaustykite kopūstus.
  6. 6. Paruoškite mėsos masę: Į dubenį sudėkite maltą mėsą.
  7. 7. Suberkite smulkintus kopūstus.
  8. 8. Rankomis gerai išminkykite masę.
  9. 9. Įmaišykite prieskonius: Įdėkite smulkintą česnaką. Suberkite pjaustytus svogūnų laiškus. Supilkite sojos padažą. Įpilkite sezamo aliejų. Įtarkuokite šviežią imbierą. Pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite šlakelį vandens. Viską gerai išmaišykite.
  10. 10. Palikite pastovėti 15 minučių.
  11. 11. Formuokite Gyozas: Tešlos kraštelius patepkite vandeniu. Į centrą dėkite šaukštelį įdaro. Sulenkite tešlą per pusę. Suformuokite klostes kraštus užlenkdami.
  12. 12. Kepkite koldūnus: Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Sudėkite Gyozas. Kepkite 3 minutes nevartydami. Sumažinkite kaitrą. Įpilkite 60 ml vandens. Uždenkite dangčiu. Garinkite, kol tešla suminkštės. Nuimkite dangtį. Išgarinkite likusį vandenį. Apskrudinkite iki pageidaujamos spalvos.
  13. 13. Patiekite: Sumaišykite sojos ir sweet chili padažus. Pabarstykite sezamo sėklomis.
  14. 14. Patiekite iškart, kol karšti.
Gyoza - azijietiški koldūnai su mėsa
Gyoza - azijietiški koldūnai su mėsa
Gyoza - azijietiški koldūnai su mėsa
Indiškas avinžirnių troškinys - karis su kokosų pienu
(4)
Kiauliena azijietiškai
(2)