1. Iš pradžių nuo kiaulienos išpjovos nupjaustykite visas sausgysles bei plėves. Itin nepatingime nupjauti tokią kietą sidabrišką sausgyslę iš vienos išpjovos pusės. Ji tikrai yra tiesiog nevalgoma. Ir supjaustykite išpjovą apystoriais kepsneliais (apie 3 centimetrų storio). Gerai nusausinkite.
2. Ar žinote kodėl yra sausinama? Todėl, kad kuo kepsneliai gražiau apskurstų ir, kad nesitaškytų aliejus bekepant. Pabarstykite druska bei pipirais. Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus bei apkepkite dalimis kepsniukus iš abiejų pusių, kol šie gražiai paruduoja. Visiškai iki galo iškepti nereikia, todėl kepame po maždaug 2 minutes iš kiekvienos pusės. Nesudeginame. Apkeptus kepsnelius dėkite į lėkštę bei kepkite kitus.
3. Tuomet apkepus mėsai į tą pačią keptuvę sudėkite susmulkintą svogūną bei apkepkite. Paskui pilkite vyną bei mentele nugrandykite keptuvės dugną (svarbu, kad nebūtų svilėsių - juodų pridegimų, nes nuo jų tik susigadins skonis). Palaukite kol nugaruos beveik visas vynas. Pastebėsite, kaip skaniai pakvips Jūsų virtuvė.
4. Po to nugaravus vynui, ant svogūnų dėkite mėsos gabalėlius, tuomet supilkite sultinį, uždenkite keptuvę, ugnį sumažinkite bei troškinkite apie 15 minučių.
5. Patroškinusios, mėsą sudėkite į lėkštę, uždenkite su folija. Gaminkite padažą. Jei sultinio dar liko daug, keletą minučių jį pakaitinkite. Sudėkite garstyčias.
6. Supilkite grietinėlę bei kaitinkite kol padažas sutirštės. Jei padažas gaunasi ganėtinai skystas, arba jo norisi pagaminti daugiau - tada į pusę puodelio vandens dėkite vieną arbatinį šaukštelį su kaupu miltų, gerai išmaišykite bei supilkite į padažą. Išmaišome. Padažo gausis ir daugiau, ir jis bus tirštesnis. Skanaukite!