1. Iš pradžių mėsytę supjaustykite kubeliais, pabarstykite ir druska, pipirais, gerai išmaišykite bei apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Atidėkite.
2. Tuomet svogūnus bei česnako skilteles susmulkinkite. Inde, kuriame troškinsite, įkaitinkite sviestą bei apkepinkite jame susmulkintas daržoves. Sudėkite apkeptą mėsą. Tada supilkite sultinį, vyną, pupeles, įmeskite lauro lapus, ant viršaus uždėkite kumpio juosteles. Pabarstykite kmynais, pipirais ir rozmarinais, jeigu norisi, pasūdykite, uždenkite bei troškinkite maždaug 60 minučių.
3. Po to nuskustas bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į troškintuvą bei troškinkite dar 60-90 minučių ant mažos kaitros, kol mėsytė bus visiškai minkšta. Jeigu skystis betroškinant išgaruos, įpilkite šiek tiek vyno arba sultinio. Skanaukite!
4. Pastebėjimas: Kitą kartą aš pupeles supilsiu vėliau, bent jau kartu su bulvėmis, nes jos man tarsi visiškai ištirpo. Mėsos atskirai neapkepiau, todėl aliejaus irgi nereikėjo. Buvo tikrai labai gardu.
Ramunė
Ar galima vietoje jautienos dėti kiaulienos?
Atsakyti
Ramunė
Atsakyti