1. Želė: Želė paruošiame pagal instrukciją nurodytą ant jų pakelio, tik, jei norisi, kad viršutinis žele sluoksnis būtų standesnis, naudojame mažiau vandens nei nurodyta.
2. Biskvitas: Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
3. Išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų.
4. Tuomet kiaušinių trynius sumaišome su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki kol masė pabals.
5. Tada trynius supilame į baltymų masę, suberiame miltus bei atsargiai viską išmaišome.
6. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros, tešlą supilame į 21 centimetro skersmens kepimo formą bei kepame maždaug 10-15 minučių, kol įsmeigus medinį iešmelį ištraukiame jį sausą.
7. Vidurinis sluoksnis: Želatiną ištirpiname 100 mililitrų vandens. Grietinėlę išplakame su cukrumi bei sumaišome su jogurtu. Vieną saują vyšnių sutriname smulkintuvu į košytę bei įmaišome į grietinėlės ir jogurto masę. Po to į gautą masę supilame ištirpintą želatina.
8. Pasiruošiame torto formą nuimamais kraštais, padengiame maistine plėvele, jei forma leidžia vandenį. Įdedame iškeptą biskvitą, jį galima sulaistyti norimu sirupu (pvz.: vyšnių uogienės sirupu). Ant jo supilame jogurto bei grietinėlės masę.
9. Užberiame likusią saują vyšnių bei šiek tiek paspaudžiame, kad užpilant žele jos nepakiltų į viršų. Paskui užpilame žele bei padedame į šaldytuvą bent jau 6 valandoms, o dar geriau per visą naktį. Skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.