Autorius apie receptą
Tikriausiai neįmanoma rasti lietuviškesnio valgio, nei rūkyti lašiniai. Jau vien jų vaizdas daugeliui sukelia apetitą: sniego baltumo riebalai, gražiai atrodanti rusva traški odelė, gardus rūkymo dūmelio aromatas, kvepiantis kadagiais. Svarbiausia iš visų požymių - lašiniai privalo būti gero vyro plaštakos storio arba, kaip liaudyje dažnai yra sakoma, - per 6 pirštus. Nei viena pasaulio valstybė savo mityboje nenaudoja tiek daug kiaulės lašinių, kaip mes. Nuo seniausių laikų lietuviai žinojo, kad lašiniai turi būti išrūkomi ne bet kaip, rezultatas priklausys nuo to, kokių medžių malkomis ir kiek laiko bus rūkoma, kokių gydomųjų augalų dūmais rūkyti yra užbaigiama. Tai ne tik gardus, bet ir tuo pačiu naudingas maistas. Jų biologinis aktyvumas yra 5 kartus aukštesnis nei jautienos riebalų arba sviesto. Mėginam ir gaminam!
Atsiliepimai
Rasita
Atsakyti
Dalia
benas
Atsakyti
Kaimietis geras
Atsakyti