Vienos šnicelis iš veršienos su džiūvėsėliais

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Vienos šnicelis iš veršienos su džiūvėsėliais
Vienos šnicelis (vok. Wiener Schnitzel) yra klasikinis austrų virtuvės patiekalas, kuris tapo populiarus visame pasaulyje. Šis veršienos šnicelis, padengtas traškiais džiūvėsėliais, yra tikras kulinarinis šedevras, kurį galima pasigaminti ir namuose. Tradiciškai gaminamas iš plonos veršienos išpjovos, kuri yra mušama, kad taptų dar plonesnė ir švelnesnė. Patiekalo pavadinimas kilęs iš Vienos miesto, Austrijos sostinės, kur šis patiekalas buvo tobulinamas šimtmečius. Mūsų receptas yra autentiškas ir paprastas, leidžiantis mėgautis šiuo patiekalu jūsų pačių virtuvėje. Traškus džiūvėsėlių sluoksnis ir minkšta, sultinga mėsa sukuria nepakartojamą skonių harmoniją, kuri tikrai patiks visai šeimai. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jei neturite veršienos, galite naudoti kiaulieną (nugarinę arba kumpį), vištieną (krūtinėlę) arba kalakutieną. Vietoje įprastų džiūvėsėlių galima naudoti panko džiūvėsėlius japoniškai versijai. Aliejų galima pakeisti sviestu arba ghee (lydytu sviestu) intensyvesniam skoniui. Vietoje citrinų galima naudoti laimą, arba viską pagardinti šviežiomis žolelėmis. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Tam, kad šnicelis būtų tobulas, labai svarbu veršieną gerai išmušti, kad ji būtų plona ir vienodo storio. Taip pat labai svarbu kepant palaikyti tinkamą temperatūrą - ne per aukštą, kad džiūvėsėliai nesudegtų, bet pakankamai karštą, kad susiformuotų traški plutelė. Šnicelio apvoliojimas turėtų būti atliekamas tam tikra seka: miltai, kiaušiniai, džiūvėsėliai, kad plutelė būtų tolygi ir neatsisluoksniuotų. Nepamirškite, kad šnicelis turi būti patiekiamas iš karto po kepimo, kol yra karštas ir traškus. 

Ingredientai

    • Veršienos šniceliai: 4 vnt. (apie 720 gr.) 
    • Miltai: 3 šaukštai (apie 45 gr.) 
    • Kiaušiniai: 2 vnt. (didelio dydžio) 
    • Malti džiūvėsėliai: 150 gr. 
    • Aliejus: 4 šaukštai (apie 60 ml.) 
    • Sviestas: 30 gr. 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Citrinos: 1 vnt. 
    • Bulvės garnyrui: 600 gr. 
    • Pienas bulvių košei: 100 ml. 
    • Sviestas bulvių košei: 20 gr. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoši veršienos šnicelius - nuplauni juos po šaltu vandeniu ir sausai nušluostai.
  2. 2. Kiekvieną šnicelį įdėk tarp dviejų maistinės plėvelės lapų ir su mėsos muštuku ar kočėlu švelniu judesiu išmuši, kol jie taps maždaug 0,5 cm storio.
  3. 3. Paruošk tris dubenėlius: pirmame sudėsi miltus, antrame išplaki kiaušinius su žiupsneliu druskos, trečiame supilsi maltus džiūvėsėlius.
  4. 4. Kiekvieną išmuštą veršienos gabalą pagardinsi druska ir pipirais iš abiejų pusių.
  5. 5. Šnicelius pirmiausiai apvoliojai miltuose, nupurtydamas perteklių, tada panardinsi į išplaktus kiaušinius, galiausiai apvolios džiūvėsėliuose, švelniai prispausdamas, kad džiuvėsėliai gerai priliptų.
  6. 6. Didelėje keptuvėje įkaitink aliejų ir sviestą ant vidutinio-didelio karščio.
  7. 7. Šnicelius dėsi į įkaitusią keptuvę ir kepk po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie įgaus gražią auksinę spalvą ir taps traškūs.
  8. 8. Tuo metu, kai kepasi šniceliai, užvirini bulves pasūdytame vandenyje ir virsiu jas, kol suminkštės (apie 15-20 minučių).
  9. 9. Nusunksi bulves, sutrini jas su karštu pienu ir sviestu, pagardindamas druska.
  10. 10. Iškepusius šnicelius išimk ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalų perteklius.
  11. 11. Paruoši citrinos skilteles, kurias naudosi patiekalui pagardinti.
  12. 12. Šnicelius patieksi karštumus, gražiai išdėliodamas lėkštėje kartu su bulvių koše.
  13. 13. Kiekvieną porciją papuoši citrinos skiltele, kurią švelniai išspaudžiamas ant šnicelio prieš pat valgant.
Vienos šnicelis iš veršienos su džiūvėsėliais
Vienos šnicelis iš veršienos su džiūvėsėliais
Vienos šnicelis iš veršienos su džiūvėsėliais
Traškūs baklažanai kinietiškai - saldžiarūgščiai
(4)
Kalakutienos iešmeliai orkaitėje su jogurto padažu
(1)