Vienos šnicelis (vok. Wiener Schnitzel) yra klasikinis austrų virtuvės patiekalas, kuris tapo populiarus visame pasaulyje. Šis veršienos šnicelis, padengtas traškiais džiūvėsėliais, yra tikras kulinarinis šedevras, kurį galima pasigaminti ir namuose. Tradiciškai gaminamas iš plonos veršienos išpjovos, kuri yra mušama, kad taptų dar plonesnė ir švelnesnė. Patiekalo pavadinimas kilęs iš Vienos miesto, Austrijos sostinės, kur šis patiekalas buvo tobulinamas šimtmečius. Mūsų receptas yra autentiškas ir paprastas, leidžiantis mėgautis šiuo patiekalu jūsų pačių virtuvėje. Traškus džiūvėsėlių sluoksnis ir minkšta, sultinga mėsa sukuria nepakartojamą skonių harmoniją, kuri tikrai patiks visai šeimai.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite veršienos, galite naudoti kiaulieną (
nugarinę arba
kumpį), vištieną (
krūtinėlę) arba kalakutieną. Vietoje įprastų džiūvėsėlių galima naudoti panko džiūvėsėlius japoniškai versijai. Aliejų galima pakeisti sviestu arba ghee (lydytu sviestu) intensyvesniam skoniui. Vietoje citrinų galima naudoti laimą, arba viską pagardinti šviežiomis žolelėmis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Tam, kad šnicelis būtų tobulas, labai svarbu veršieną gerai išmušti, kad ji būtų plona ir vienodo storio. Taip pat labai svarbu kepant palaikyti tinkamą temperatūrą - ne per aukštą, kad džiūvėsėliai nesudegtų, bet pakankamai karštą, kad susiformuotų traški plutelė. Šnicelio apvoliojimas turėtų būti atliekamas tam tikra seka: miltai, kiaušiniai, džiūvėsėliai, kad plutelė būtų tolygi ir neatsisluoksniuotų. Nepamirškite, kad šnicelis turi būti patiekiamas iš karto po kepimo, kol yra karštas ir traškus.