Gal daugeliui ir pasirodys kiek keista, bet man pačiai didžiausias malonumas yra pasidalinti labai neįprastais receptais, kurie iššaukia stipriausias emocijas ir visai nesvarbu ar tos emocijos būna pozityvios, ar labiau negatyvios. Emocijos - tai kertinis mano motyvacijos variklis. Jei žmonės sureagavo, mane tai motyvuoja dalintis receptais ir toliau. Emocijos ir motyvacija, mane pačią vedą į priekį paragauti tai ko dar niekada neragavau. Jeigu ir Jūs esate iš tų žmonių, kurie mėgsta ragauti perlipant per savo išankstinius įsitikinimus, tai kviečiu kartu pasigaminti nuostabų patiekalą, kuris daugeliui bus tikra naujiena.
Trumpai tariant, apie šios dienos receptą - galiu trumpai pasakyti, kad jam tikrai verta suteikti savo šansą. Pačios vištienos kojelės gausis fantastiškai skanios - išmirkytos piene praras tą ežero/dumblo kvapą, išvoliotos miltuose su prieskoniais įgaus nuostabų skonį, o kepamos ant sviesto - pasidengs traškia plutele ir, trumpai tariant, tirps burnoje.
Sviestinis citrininis padažas - tikrų tikriausiai klasika prie žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalų (taip, jei būti tiksliems - varlės gal ir nėra jūros gėrybės, greičiau, ežero gėrybės, bet padažas vis tiek čia labai dera). Kaitinant sviestą šis ne tik įgaus rudą atspalvį, bet ir subtilų riešutinį poskonį ir kvapą, kuris idealiai dera su šviežia citrina. Šį padažą galima naudoti prie keptos žuvies (labiausiai tiks su plona baltos žuvies filė), gausite "aukštos klasės restorano" patiekalą.:)
Varlių kojeles galite valgyti tik su padažu arba pasiruošti prie jų pamėgstą
garnyrą. Mano nuotraukose matysite, kad savo patiekalą patiekiau su vos apvirtais
smidrais ir trijų ryžių mišiniu.
Beje, jeigu kyla klausimų dėl padažo spalvos nuotraukose - jis pastovėjo ir pradėjo kiek stingti, todėl pakeitė ir savo spalvą. Kelios sekundės mikrobangų krosnelėje jį iškart atgaivina.:)
Šalotų šiuo metu mačiau pirkti daugelyje parduotuvių - ekologiškų daržovių skyriuje.