Kakavinis keksas su aviečių džemu

Ingredientai

    • miltai: 190 gramų
    • cukrus: 220 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kakava: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • grietinė: 250 gramų
    • kiaušiniai: 1 didelio (arba 2 maži)
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • aviečių džemas: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinį išplakame su cukrumi iki purios, balkšvos masės. Tada pilame aliejų, beriame druską ir kakavą. Grietinę sumaišome su soda (nugesiname sodą). Persijojame miltus. Viską gerai išmaišome. Po to sudedame aviečių džemą.
  2. 2. Kepimo formą ištepame su riebalais, supilame tešlą bei dedame į 180 laipsnių temperatūros orkaitę apie 45-50 minučių. Iškepęs keksas paskleis labai gardžius aviečių bei kakavos aromatus. Skanaujame!

Atsiliepimai

Šokolado ir bananų keksas
(2)
Jogurtinis keksas su vyšnių kremu
(2)
Apelsinų ir morkų pyragas-keksas
(1)
Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
(3)
Drėgnas ir labai skanus morkų keksas su glajumi
(10)
Margas bananų keksas su riešutais
(3)