aguonos: ~200 gramų (arba kiek daugiau jau paruoštų trintų aguonų)
kiaušiniai: 4 (didesni)
cukrus: 150 gramų
malti džiūvėsiai: 100 gramų
cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
kondensuotas pienas: 1 indelio (glaistui)
migdolų drožlės: papuošimui (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pyrago kepimo išvakarėse aguonas užpilame su karštu vandeniu bei paliekame išbrinkti. Kitą dieną vandenį nupilame, aguonas sumalame per kelis kartus arba sutriname trintuvu (blenderiu) iki košelės.
2. Tuomet kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
3. Trynius iki baltos, purios masės išplakame kartu su cukrumi, atsargiai įmaišome džiūvėsius ir cinamoną. Baltymus išplakame iki standžių putų bei atsargiai sumaišom su trynių-džiūvėsių mase.
4. Tada kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių (iki sauso medinio pagaliuko testo). Kondensuotą pieną šiek tiek pašildome. Iškepusį aguonų pyrago biskvitą subadome šakute arba kokiu mediniu iešmeliu ir iš lėto ant viso jo pilame kondensuotą pieną, palaukdamos kol jis susigers. Papuošiame migdolų drožlėmis, atvėsiname. Mėgaujamės!