Karališkas varškės tortas

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Karališkas varškės tortas

Ingredientai

    • pakelis "Dr. Oetker" sauso tortų mišinio,
    • 80 g minkšto sviesto,
    • 1 kiaušinis
    Varškės masė:
    • 500 g pertrintos varškės,
    • 3 kiaušiniai,
    • 150 g ištirpinto sviesto ar margarino.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tortų mišinį suberkite į dubenį, sudėkite sviestą, įmuškite kiaušinį ir išminkykite vientisą masę. Ketvirtį tešlos 30 min. įdėkite į šaldymo kamerą.
  2. 2. Likusią tešlą iškočiokite ir ja išklokite 25 cm skersmens kepimo formą, o tešlos kraštelius pakelkite apie 2 cm. Mišinio dalį, skirtą varškės masei, suberkite į dubenį, sudėkite pertrintą varškę, kiaušinių trynius, supilkite ištirpintą, atvėsintą sviestą ir viską išplakite iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, įmaišykite į prieš tai paruoštą masę ir viską sukrėskite į formą su išklota tešla.
  3. 3. Paviršių išlyginkite ir viršų apibarstykite tarkuotos šaldytos tešlos drožlėmis. Paruoštą tortą dėkite į iki 180 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 60 min.
  4. 4. Iškepusį tortą ištraukite iš orkaitės, išimkite iš formos ir patiekite į stalą.
Vaisinis jogurtinis torčiukas
(2)
Sūrio tortas su miško uogomis
(1)
Tortas "Braškinė gaiva"
(4)
Tortas Rafaello ir beze papuošimas
(1)
Napoleonas, keptas keptuvėje
(12)
Cukinijų ir riešutų tortas
(1)
Morenginis tortas su karameliniu kavos kremu ir aguoniniu biskvitu
(39)