Karamelinis ryžių trapučių desertas su saldintu karamelizuotu pienu

2024-10-31 Autorius Karina - prie.puodu

Karamelinis ryžių trapučių desertas su saldintu karamelizuotu pienu
Šis paprastas ir greitas desertas su traškučiais ir karameliniu kremu bus puikus saldėsis įvairioms progoms. Trapučiai suteikia desertui malonų traškesį, o saldus, kreminis saldintas karamelizuotas pienas kartu su sviestu sukuria švelnią, sodrią tekstūrą. Visą masę suspaudus formoje ir palaikius šaldytuve, desertas sutvirtėja, įgauna struktūrą ir tampa dar skanesnis. Patiekite atšaldytą ir mėgaukitės desertu, kuris nustebins ir paskanins kiekvieną saldumynų stalą.

Redaktorės Vaidos komentaras - puikus desertas tiems, kurie nemėgsta ilgai sukiotis virtuvėje ar nedraugauja su kepiniais. Paprastas, greitai paruošiamas, įveikiamas net gaminimo naujokams, desertas. Negali nepavykti. Norint šiek tiek numušti saldumą, paruoštą desertą galima apšlakstyti tirpintu juoduoju šokoladu.  

Ingredientai

    • Saldintas karamelizuotas pienas: 1 skardinė
    • Ryžių trapučiai su druska: 10 vnt.
    • Sviestas: 100 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sviestą sudėti į dubenėlį ir ištirpinti.
  2. 2. Karamelizuotą pieną sudėti į dubenį ir šiek tiek pakainti karštų garų vonelėje, kad karamelė taptų šiek tiek skystesnės konsistencijos, taip ji lengviau įsimaišys.
  3. 3. Trapučius susmulkinti ir sudėti į didesnį dubenį.
  4. 4. Ant trapučių supilti lydytą sviestą ir minkštą karamelizuotą pieną. Viską labai gerai išmaišyti.
  5. 5. Pasirinktą indą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti visą paruoštą masę. Išlyginti paviršių šiek tiek paspaudžiant, kad neliktų didelių tarpų.
  6. 6. Desertą perkelti į šaldytuvą nakčiai, kad sutvirtėtų. Paskui supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Karamelinis ryžių trapučių desertas su saldintu karamelizuotu pienu
Recepto autorius prie.puodu