Karamelinis sluoksnis su riešutais itin primena šokoladukus "Snickers". Man tortas būna skaniausias po 3–4 dienų. Todėl, jei ruošiatės kokiai nors progai, kepkite jį būtinai iš anksto.
1. Biskvitai: Pirmiausia visus biskvitams gaminti skirtus ingredientus išplakite plaktuvu. Pilkite pusę tešlos į formą, išklotą su kepimo popieriumi, bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Taip iškepkite du biskvitus. Atvėsusius perpjaukite per pusę į du lakštus – turite iš viso keturis.
2. Grietinėlės kremas: Grietinėlę išplakite su cukrumi bei pastatykite į šaldytuvą.
3. Karamelinis kremas: Minkštą sviestą išplakite plaktuvu. Tada supilkite kambario temperatūros saldintą sutirštintą pieną "Rududu" (galite palaikyti skardinę karštame vandenyje – minkštesnį bus lengviau plakti), viską išplakite, kol susidaro vientisa masė. Tuomet sudėkite bei išmaišykite susmulkintus, pakepintus riešutus.
4. Šokoladinis kremas: Šokoladą su pienu maišydamos pakaitinkite ant vidutinės ugnies, kol šokoladas ištirpsta. Atvėsinkite.
5. Sirupas biskvitams sudrėkinti: Vandenyje ištirpinkite cukrų.
6. Torto surinkimas: Į torto formą dėkite vieną biskvitą, laistykite jį sirupu, užpilkite šokolado, užtepkite pusę turimos grietinėlės. Tuomet dėkite antrą biskvitą, laistykite sirupu, užpilkite šokolado, sudėkite karamelinį kremą. Tada dėkite trečią biskvitą, laistykite sirupu, supilkite likusį šokoladą, grietinėlės kremą bei uždenkite paskutiniu biskvitu. Laikykite šaldytuve, kol sustingsta.
7. Po to tortą aptepkite grietinėle arba sviestiniu kremu (išplakite 200 gramų minkšto sviesto bei pusę indelio sutirštinto pieno). Puoškite grietinėle, riešutais, šokoladu – kaip tik norisi. Skanaukite!
8. Rekomendacija: Daugiau karamelinių tortų receptų rasite: Karameliniai tortai.