1. Iš pradžių 4 duonos riekelių vidurius išpjauname, paliekame kraštus po maždaug 1 centimetrą pločio.
2. Išpjautą duoną pakočiojame bei kiekvieną gabaliuką supjaustome į 6 juosteles.
3. Įdaras: Pomidorus perpjauname pusiau, išskobiame sėklas, supjaustome nedideliais gabaliukais, taip pat supjaustome virtą kumpi ir svogunų laiškus. Viska sumaišome su sutarkuotu sūriu, papipiriname.
4. Tada vieną kiaušinį ir vieną baltymą išplakame. Trynį išplakame su 2 valgomaisiais šaukštais pieno.
5. Renkame sumuštinius: Ant kepimo indo ar skardos, ištiestos su kepimo popieriumi, sudedame 4 duonos riekeles, jų kraštus aptepame tryniu, po to ant viršaus dedame išpjautas duonos riekeles, į vidurį padaliname paruoštą įdarą, ant jo supilame išplaktą kiaušinį su baltymu, o ant viršaus kiekvieno sumuštinio sudedame po 6 duonos juosteles (3 vertikaliai, 3 horizontaliai), aptepame kiaušinio tryniu bei pabarstome sutarkuota mocarela.
6. Galiausiai kepame sumuštinius iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apkeps. Skanaujame!
7. Rekomendacija: Daugiau karštų sumuštinių receptų rasite: Karšti sumuštiniai.