Autorius apie receptą
Tokie siuzetės blyneliai, pagal pasakojimus, buvo sukurti atsitikus klaidai - netyčia užsiliepsnojus blynelių padažui. Jeigu tai yra tiesa, klaida buvo labai vykusi bei gardi - dar nuo devyniolikto amžiaus pabaigos šie blyneliai yra laikomi vienu iš klasikinių prancūziškų desertų. Restoranuose jie įprastai yra patiekiami liepsnojantys - apšlaksčius juos apelsinų likeriu Grand Marnier bei padegus. Štai tokie yra klasikiniai, tikrieji siuzetės blyneliai. Namie galite pasigaminti paprastesnį patiekimą - iškeptus lietinius blynelius pamirkome apelsininiame padaže, paruoštame iš sviesto, natūralių apelsinų sulčių, cukraus bei apelsinų likerio arba brendžio. Šiek tiek įtarkuotos apelsino žievelės sustiprina padažo skonį. Siuzetės blynelius pagaminti yra ganėtinai nesunku, todėl jie gali būti ne tik nuostabiu desertu, bet ir tobulais savaitgalio pusryčiais.
Atsiliepimai