Keksas be miltų ir cukraus su bananais ir obuoliais

2024-12-01 Autorius Liuda Ordavičienė

Keksas be miltų ir cukraus su bananais ir obuoliais
Ieškote sveikesnio deserto varianto, kuris būtų be miltų ir pridėtinio cukraus? Šis keksas su bananais, obuoliais ir avižiniais dribsniais yra puikus pasirinkimas. Natūralus vaisių saldumas ir avižų maistingumas suteikia ne tik puikų skonį, bet ir naudą sveikatai. Be to, šis receptas yra lengvai paruošiamas ir nereikalauja sudėtingų ingredientų.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Bananai: vietoj bananų galite naudoti prinokusius kriaušes ar persikus, kurie taip pat suteiks natūralaus saldumo.
  • Razinos: jas galima pakeisti džiovintomis spanguolėmis, smulkintais džiovintais abrikosais ar datulėmis.
  • Avižiniai dribsniai: jei norite be glitimo varianto, naudokite grikių ar kukurūzų dribsnius.
  • Kiaušiniai: veganiškam variantui kiaušinius galima pakeisti linų sėmenų ar chia sėklų "kiaušiniais" (1 valgomasis šaukštas sumaltų sėklų + 3 valgomieji šaukštai vandens = 1 kiaušinis).


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Vaisių paruošimas: įsitikinkite, kad vaisiai yra gerai prinokę, nes tai suteiks daugiau saldumo ir drėgmės keksui.
  • Tešlos konsistencija: jei tešla atrodo per tiršta, galite įpilti šiek tiek daugiau vandens ar augalinio pieno, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
  • Papildomi priedai: norėdami paįvairinti skonį, galite įmaišyti smulkintų riešutų, sėklų ar net šokolado gabalėlių be cukraus.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 1600 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 200 kcal

Ingredientai

    • Bananai: 2 vnt
    • Razinos: 2 saujos
    • Kiaušiniai: 2 vnt
    • Avižiniai dribsniai: 1 puodelis
    • Obuoliai: 3 nedideli
    • Kepimo milteliai: 1 a.š.
    • Cinamonas: 1 a.š. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite vaisius: nulupkite ir smulkiai supjaustykite bananus bei obuolius.
  2. 2. Sudėkite juos į dubenį, užpilkite 100 ml vandens ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
  3. 3. Sumaišykite ingredientus: į gautą vaisių tyrę įmaišykite avižinius dribsnius, suplaktus kiaušinius, razinas, kepimo miltelius ir cinamoną. Viską gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  4. 4. Paruoškite kepimo formą: išklokite kepimo formą kepimo popieriumi arba lengvai patepkite aliejumi, kad keksas nepriliptų.
  5. 5. Kepkite: supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol keksas taps auksinės spalvos ir įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus.
  6. 6. Atvėsinkite ir patiekite: išimkite keksą iš orkaitės, leiskite jam šiek tiek atvėsti formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite prieš pjaustydami.
  7. 7. Santrauka: Šis keksas be miltų ir cukraus yra puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia sveikesnių desertų alternatyvų. Naudojant natūralų vaisių saldumą ir maistingus avižinius dribsnius, gaunamas skanus ir sotus kepinys, tinkantis tiek pusryčiams, tiek užkandžiui. Be to, receptas yra lankstus, todėl galite eksperimentuoti su ingredientų alternatyvomis pagal savo skonį ir mitybos poreikius.
Keksas be miltų ir cukraus su bananais ir obuoliais
Keksas be miltų ir cukraus su bananais ir obuoliais
Keksas be miltų ir cukraus su bananais ir obuoliais
Keksas be miltų ir cukraus su bananais ir obuoliais
Recepto autorius Liuda Ordavičienė
Paprastas keksas su džiovintomis spanguolėmis
(2)
"Starbucks" citrininis keksas su aguonomis ir soda
(4)
Marmurinis kavos keksas
(9)
Paprastas keksas
(28)