Autorius apie receptą
Ieškote sveikesnio deserto varianto, kuris būtų be miltų ir pridėtinio cukraus? Šis keksas su bananais, obuoliais ir avižiniais dribsniais yra puikus pasirinkimas. Natūralus vaisių saldumas ir avižų maistingumas suteikia ne tik puikų skonį, bet ir naudą sveikatai. Be to, šis receptas yra lengvai paruošiamas ir nereikalauja sudėtingų ingredientų.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Bananai: vietoj bananų galite naudoti prinokusius kriaušes ar persikus, kurie taip pat suteiks natūralaus saldumo.
- Razinos: jas galima pakeisti džiovintomis spanguolėmis, smulkintais džiovintais abrikosais ar datulėmis.
- Avižiniai dribsniai: jei norite be glitimo varianto, naudokite grikių ar kukurūzų dribsnius.
- Kiaušiniai: veganiškam variantui kiaušinius galima pakeisti linų sėmenų ar chia sėklų "kiaušiniais" (1 valgomasis šaukštas sumaltų sėklų + 3 valgomieji šaukštai vandens = 1 kiaušinis).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Vaisių paruošimas: įsitikinkite, kad vaisiai yra gerai prinokę, nes tai suteiks daugiau saldumo ir drėgmės keksui.
- Tešlos konsistencija: jei tešla atrodo per tiršta, galite įpilti šiek tiek daugiau vandens ar augalinio pieno, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
- Papildomi priedai: norėdami paįvairinti skonį, galite įmaišyti smulkintų riešutų, sėklų ar net šokolado gabalėlių be cukraus.
Kalorijos
- Iš viso: apie 1600 kcal
- Vienoje porcijoje: apie 200 kcal
Atsiliepimai