1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi.
2. Įmušame vieną kiaušinį, gerai išplakame.
3. Taip sudedame visus kiaušinius. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais.
4. Į sviesto bei kiaušinių masę, nuolatos maišydamos, dalimis suberiame miltus ir supilti likerį.
5. Tuomet tešlą gerai išmaišome bei supilame į norimą formą arba formeles.
6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-60 minučių. Kepimo laikas priklausys nuo kekso formos dydžio - mažus keksiukus kepame trumpiau, didelį keksą - ilgiau.
7. Iškepusius keksiukus arba keksą aptepame mėgiamu glajumi. Skanaujame!
8. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Andzela
Puikiai tinkantis Velykų stalui saldėsis. Pagaminau, labai lengvas receptas, paprasta pasidaryti. Tik reik nepamiršti, kad mažiesiems piliečiams šis skanėstas yra draudziamas.
Atsakyti
Andzela
Atsakyti