Kepta višta su apelsinų sultimis ir medumi

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Kepta višta su apelsinų sultimis ir medumi

Ingredientai

    • vištos: 1 (maždaug 1 kilogramo)
    • sojos padažo: 3 šaukštų
    • medaus: 2 šaukštų
    • apelsinų sulčių: 1/4 stiklinės
    • česnakų: 2 skiltelių
    • raudonelių: žiupsnelio
    • maltų juodųjų pipirų: žiupsnelio
    • čili pipiro: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošiame marinatą: sumaišome sojos padažą, medų, apelsinų sultis, česnaką, raudonėlius, juoduosius bei aitriuosius pipirus. Tuomet apipilame vištos gabalėlius. Palaikome šaldytuve maždaug 2-4 valandas.
  2. 2. Tada įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
  3. 3. Galiausiai išimame vištieną iš šaldytuvo bei kartu su marinatu perkeliame į kepimo indą. Kepame neuždengtą maždaug 90 minučių. Kepdami bent vieną kartą pašlakstome sultimis. Skanaus!

Atsiliepimai

Vištienos salotos (mišrainė) su obuoliu
(3)
Naminės Cezario salotos su vištiena ir ančiuvių padažu
(3)
Pyragas su vištiena, daržovėmis ir sūriu
(4)
Cezario salotos su traškia vištiena
(1)