Vištienos filė su brie sūriu

Autorius apie receptą

Jeigu norisi aštresnio bei dar pikantiškesnio skonio, tai gamindami naudojame sūrį su mėlynuoju pelėsiu.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlių filė: 4
    • Brie sūrio: 100 gramų
    • kiaušinių: 1
    • druskos
    • maltų juodųjų pipirų
    • maltų džiūvėsėlių (apvoliojimui)
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos filė nestipriai išmušame, iš šono padarome gilią įpjovą, kad gautume tarsi kišenėlę. Tada iš vidaus bei iš išorės krūtinėles pabarstome druska ir pipirais. Jeigu mėgstate, galima naudoti vištienos prieskonius ir/ar karį.
  2. 2. Tuomet brie sūrį supjaustome gabaliukais, kurių ilgis būtų lygus kišenėlės ilgiui. Sūrį sudėliojame į kišenėles. Užtvirtiname krūtinėlės kraštus.
  3. 3. Po to kiaušinį išplakame, kiekvieną krūtinėlę pavoliojame plakinyje, tada džiūvėsėliuose bei kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
  4. 4. Galiausiai patiekiame su žaliomis salotomis. Skanaujame!

Atsiliepimai

Kepta vištiena su saldžiarūgščiu padažu
(1)
Vištienos karis (chicken curry) su kokoso pienu, patiektas su ryžiais
(2)
KK+ marinatas vištienai su actu
(7)
Dietiniai vištienos kotletai
(18)
Orkaitėje kepta triušiena arba vištiena su daržovėmis
(1)