1. Iš pradžių kumpį nuplauname, nusausiname, įtriname druska, pipirais, paprika bei apvoliojame čiobreliuose, sutrupintuose lauro lapuose.
2. Tuomet česnako skilteles padaliname į 4 dalis, kumpyje peiliu padarome skylutes bei susmaigstome česnako "pagaliukus".
3. Tada žverieną dedame į kepimo rankovę, sudedame traiškytas kadagio uogas, užrišame rankovės galiukus bei dedame kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę, kepame maždaug 2 valandas. Bebaigiant kepti keletai minučių prakerpame rankovę, kad paviršius šiek tiek apskrustų (per ilgai nekepame, kad neišdžiūtų!). Patiekiame ir lepinamės!
4. Pastebėjimas: Kepimo rankovėje susidariusio skysčio neišpilame, supilame į dubenėlį bei paliekame padažams ruošti.
5. Pastebėjimas: Prie kepsnio galima, jeigu noris, paruošti padažą su miško grybais.
6. Pastebėjimas: Neturiu galimybės labai dažnai lepintis žveriena, todėl daug įgūdžių šiame reikale tikrai neturiu, pabandžiau sausą marinatą, šiek tiek bijojau, kad nesigautų sausas kepsnys, bet mėsa gavosi itin minkšta, sultinga bei trapi! Rekomenduoju!
7. Rekomendacija: Daugiau receptų iš kumpio rasite: Kumpio receptai.