Kepti burokėliai orkaitėje folijoje – tai paprastas ir skanus kepimo būdas, kuriame burokėlių natūralus saldumas dar labiau išryškinamas cukraus ir druskos deriniu. Burokėliai, apibarstyti druska ir cukrumi yra suvynioti į foliją, kepami orkaitėje, kol jie tampa minkšti ir sultingi. Cukrus šiek tiek karamelizuojasi, suteikdamas burokėliams subtilaus saldumo, o druska subalansuoja skonį.
Šie burokėliai gali būti puikus garnyras prie mėsos, žuvies arba pagrindas salotoms. Karamelizuoti burokėliai yra tiek sveikas, tiek gardus pasirinkimas, kurį lengva paruošti.
Redaktorės Vaidos komentaras - orkaitėje kepant burokėlius, jie išlaiko visą savo skonį, drėgmę ir maistingumą. Kartą išsikepus didesnį šių daržovių kiekį, galėsite net kelias dienas mėgautis skaniausiais burokėlių patiekalais.
Idėjų, ką pagaminti iš burokėlių, galite
rasti čia.