Kepti įdaryti pomidorai

2017-10-17 Autorius Ūkininko patarėjas

Kepti įdaryti pomidorai

Ingredientai

    • raudonieji svogūnai: 1
    • jaunos cukinijos: 1 (nedidelė)
    • pievagrybiai: 5 (arba kiti mėgiami grybai)
    • česnakai: 2 skiltelių
    • kvietinės kruopos: 100 gramų (arba kitos mėgiamos)
    • sviestas: 1-2 šaukštų
    • džiovintas bazilikas: 1 šaukšto
    • malti juodieji pipirai: 1 nubraukto šaukštelio
    • malta kalendra: žiupsnelio
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pomidorus nuplauname bei nusausiname. Nupjauname jų viršutinę dalį bei truputį apa­tinės, kad pastačius tvirtai stovėtų. Iš vidaus labai atsargiai, kad nepažeistumėte sienelių, šaukštu išgremžiame pomidorų minkštimą, jį smulkiai supjaustome arba sumalame mėsmale bei sumaišome su susmulkintu česnaku.
  2. 2. Tuomet nuluptą svogūną susmulkiname, cukiniją su odele supjaustome nedideliais gabalėliais, o grybus supjaustome plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitintame svieste pirmiausia pakepiname svogūną, po to sudedame cukinijas, galiausiai sudedame ir grybus. Kai viskas suminkštės, sudedame susmulkintus pomidorus su česnakais, suberiame nuplautas kruopas bei išmaišome. Pasūdome ir pagardiname pipirais, kalendromis, džiovintais bazilikais, keptuvę uždengiame ir troškiname ant silpnos ugnies, kol kruopos suminkštės. Pamaišome.
  3. 3. Tada gauta mase įdarome pomidorus, uždengiame nupjautais "dangteliais", sudedame į karščiui atsparų indą bei maždaug 15–20 minučių pašauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Skanaujame!
Daržovės stiklainyje žiemai
(5)