Kepti koldūnai keptuvėje su sūriu ir grietinės padažu

2022-02-24 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Kepti koldūnai keptuvėje su sūriu ir grietinės padažu
Egzistuoja 2 dalykai, be kurių mano virtuvė, tikrai nebūtų mano virtuvė - tai koldūnai ir sūris. Koldūnai man yra labai skanu, tai taip pat greitai paruošiama. Ir iš jų yra daugybė galimybių paruošti kažką skanaus. Na, o sūris, žinot yra sūris. Jis visus patiekalus padaro skanesniais. Jei nemėgstate sūrio, tai su Jumis kažkas yra negerai - aš taip mėgstu pajuokauti. :) 

Šį kartą pietums iškepiau koldūnus keptuvėje, "išmaudžiau" juos labai skaniame grietinės padaže ir užbarsčiau sūriu. Buvo be galo skanu, pamėginkite ir jūs. Iš karto galiu pasakyti, kad gamindama tokius koldūnų patiekalas, praktiškai niekada nežiūriu į tikslius kiekius ir dedu tiek, kiek man atrodo reikalinga. Tačiau šį kartą, dėl Jūsų pamatavau ganėtinai tiksliai kiek ir ko sunaudojau, tačiau Jūs viską galite pasireguliuoti pagal savo skonius ir norus. 

Ingredientai

    • koldūnai: 450 gramų
    • sūris: 100 gramų
    • aliejus
    • grietinė (galima pakeisti grietinėle)
    • sultinys: 300 mililitrų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  2. 2. Ant mažos arba vidutinės kaitros kepkite koldūnus maždaug 10-15 minučių, kol jie apskrus ir pasidarys gražios spalvos.
  3. 3. Tada į keptuvę supilkite maždaug 200 mililitrų sultinio (didžiąją dalį) ir uždėkite dangtį, kad koldūnai virtų. Sultinyje virti koldūnai turi maždaug 10-15 minučių, kol beveik visas sultinys nugaruos.
  4. 4. Per tą laiką, kol koldūnai verda, pasidarykite padažą: grietinę sumaišykite su prieskoniais, įdėkite šiek tiek miltų ir supilkite likusį sultinį.
  5. 5. Koldūnams išvirus, pilkite ant jų pasiruoštą padažą ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
  6. 6. Patarimas: Šioje vietoje galite pasitelkti savo fantaziją ir iškilusius norus bei praturinti patiekalą svogūnais, daržovėmis, mėsa arba kitokiais produktais, kurie jums tinka patinka.
  7. 7. Pakepkite viską dar maždaug 10 minučių, kol sūris išsilydys, viskas gražiai susimaišys tarpusavyje ir apskrus.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite! ;)

Aušra

Gavosi tikrai rieboki... Ir tas padažas kažkoks tirštas.. Tikėjausi geriau
Atsakyti

Lina

Neblogai, bet padažas per tirštas
Atsakyti

Kristis

Tai juos reikia atsaldyt ar ne? Taip sunku toki paprasta dalyka parasyt.
Atsakyti
Orkaitėje kepta vištiena su daržovėmis
(28)
Vištienos kebabas
(12)