Autorius apie receptą
Kai
varškės apkepas ir
varškėčiai kiek nusibosta, tada gaminu šį desertą. Tikrai nedažnai valgome saldžius patiekalus savo vakarienei, nors vaikai aišku mielai valgytų saldžiai kiekvieną kartą, kai tik pasiūlyčiau. :) Šį kartą valgėme vakarienei, bet liko ir pusryčiams - skanūs kepti obuoliai su varške, razinomis ir graikiniais riešutais. Beje, jie skanūs tiek karšti, tiek jau atšaldyti šaldytuve. Tikrai būtinai pamėginkite pasigaminti!
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje graikinių riešutų galite naudoti migdolus, lazdyno riešutus arba anakardžius – jie taip pat suteiks malonų traškumą ir papildomų skonio natų.
- Jei neturite razinų, galite rinktis džiovintas spanguoles ar džiovintus abrikosus, supjaustytus mažais gabaliukais.
- Vietoje įprasto cukraus galima dėti kokosų cukraus arba rudųjų cukranendrių cukraus, kuris suteiks karamelės prieskonį.
- Jei norite, pieną galima keisti augaliniu (migdolų, avižų ar kokosų) pienu, taip pat tiks ir grietinėlė švelnesniam skoniui.
- Medų galima pakeisti klevų sirupu arba agavų sirupu, jei norisi kitokios natūralios saldyklės.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Obuolius rekomenduojama rinktis tvirtesnius, pavyzdžiui, „Jonagold“ arba „Golden“, kurie kepdami nesubyrės.
- Išskobtų obuolių dugną galite šiek tiek įpjauti kryželiu – taip geriau prasiskverbs karštis ir obuoliai iškeps tolygiau.
- Jei mėgstate daugiau aromato, į varškės masę įberkite truputį maltų gvazdikėlių arba muskato riešuto.
- Kepimo pabaigoje galima kelias minutes pakepti su grilio funkcija (viršutine kaitra), kad riešutai šiek tiek apskrustų.
- Obuolių vidų prieš dedant įdarą galima šiek tiek patepti citrinos sultimis – tai suteiks gaivumo ir neleis paruduoti.
Atsiliepimai