Kai varškės apkepas ir varškėčiai kiek nusibosta, tada gaminu šį desertą. Tikrai nedažnai valgome saldžius patiekalus savo vakarienei, nors vaikai aišku mielai valgytų saldžiai kiekvieną kartą, kai tik pasiūlyčiau. :) Šį kartą valgėme vakarienei, bet liko ir pusryčiams - skanūs kepti obuoliai su varške, razinomis ir graikiniais riešutais. Beje, jie skanūs tiek karšti, tiek jau atšaldyti šaldytuve. Tikrai būtinai pamėginkite pasigaminti!
Ingredientai
obuolių: 4
varškės: 180 gramų
razinų: 1 saujos
graikinių riešutų: 1 saujos
cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
pieno: 2 valgomųjų šaukštų
medaus: 2 arbatinių šaukštelių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių obuolius perpjaukite per pusę bei išskobkite.
2. Tada razinas užpilkite karštu vandeniu bei maždaug 5 minutes palaikykite.
3. Varškę išsukite su cukrumi, cinamonu bei trupučiu pieno. Suberkite razinas.
4. Tuomet obuolių puseles sudėkite į kepimo indą, pripildykite įdaro.
5. Uždėkite sukapotų riešutų bei pašlakstykite medaus.
6. Ant kepimo indo atsargiai įpilkite šiek tiek vandens bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.