Kai varškės apkepas ir varškėčiai kiek nusibosta, tada gaminu šį desertą. Tikrai nedažnai valgome saldžius patiekalus savo vakarienei, nors vaikai aišku mielai valgytų saldžiai kiekvieną kartą, kai tik pasiūlyčiau. :) Šį kartą valgėme vakarienei, bet liko ir pusryčiams - skanūs kepti obuoliai su varške, razinomis ir graikiniais riešutais. Beje, jie skanūs tiek karšti, tiek jau atšaldyti šaldytuve. Tikrai būtinai pamėginkite pasigaminti!
Ingredientai
obuolių: 4
varškės: 180 gramų
razinų: 1 saujos
graikinių riešutų: 1 saujos
cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
pieno: 2 valgomųjų šaukštų
medaus: 2 arbatinių šaukštelių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių obuolius perpjaukite per pusę bei išskobkite.
2. Tada razinas užpilkite karštu vandeniu bei maždaug 5 minutes palaikykite.
3. Varškę išsukite su cukrumi, cinamonu bei trupučiu pieno. Suberkite razinas.
4. Tuomet obuolių puseles sudėkite į kepimo indą, pripildykite įdaro.
5. Uždėkite sukapotų riešutų bei pašlakstykite medaus.
6. Ant kepimo indo atsargiai įpilkite šiek tiek vandens bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
Atsiliepimai