Keptuvėje kepti lydekos kotletai - maltinukai su daržovėmis

2025-02-27 Autorius oSkanu.lt

Keptuvėje kepti lydekos kotletai - maltinukai su daržovėmis
Ar dar gaminsiu šiuos keptuvėje keptus lydekos kotletus maltinukus ir ateityje? Galiu garantuotai Jums pasakyti - taip, nes gavosi tikrai labai gardu, vienas skanesnių mano ragautų patiekalų iš žuvies. Vyras garnyrui ryžių užsiprašė, o man pačiai labai tiko ir patiko keptos daržovės. 

Sotu ir skanu, taip pat galima sunaudoti lydekos gabaliukus likusius nuo kito patiekalo.

Galimos ingredientų alternatyvos 

Jei neturite lydekos, galite naudoti kitą baltą žuvį, pavyzdžiui, sterką, menkę ar ešerį. Juodą duoną galima pakeisti batonu arba džiūvėsėliais. Jei nemėgstate svogūnų, galite naudoti porą svogūnų laiškų arba šalotinį svogūną, kuris suteiks švelnesnį skonį. Virtus kiaušinius galima pakeisti virtomis bulvėmis, kurios suteiks purumo. Apvoliojimui vietoj kvietinių miltų tinka kukurūzų miltai, kurie suteiks traškumo, arba avižiniai miltai, jei ieškote sveikesnio varianto. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausi lydekos kotletai gaunasi, kai masė yra tinkamos konsistencijos - nei per skysta, nei per tiršta. Jei masė per skysta, galite įdėti šiek tiek daugiau duonos arba truputį manų kruopų. Prieš kepimą masę geriausia palikti šaldytuve 15-20 minučių, kad ingredientai susijungtų. Kepant kotletus, svarbu neperkaitinti aliejaus, kad jie neapdegtų iš išorės, bet iškeptų viduje. Apvoliojant kotletus miltuose, švelniai paplokite juos, kad jie būtų vienodo storio - taip jie keps tolygiau. 

Ingredientai

    • kepta lydekos filė: 500 gramų
    • svogūnai: 1
    • kiaušiniai: 2 (virti)
    • kiaušiniai: 1 (nevirto)
    • juoda duona: 1 riekės
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus (kepimui)
    • miltai (apvoliojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių lydekos filė kartu su nuluptu svogūnu, virtais kiaušiniais bei duonos rieke sumalkite mėsmale.
  2. 2. Tuomet berkite druską, pipirus, muškite kiaušinį ir gerai išminkykite.
  3. 3. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų. Iš masės formuokite kotletus ir apvoliojusios miltuose dėkite į keptuvę.
  4. 4. Kepkite po maždaug 2-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol kotletai gražiai apskrus.
  5. 5. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Kepta lydeka su garstyčių plutele
(5)