Kiaulienos nugarinės plovas su morkomis ir svogūnais

2025-03-24 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos nugarinės plovas su morkomis ir svogūnais
Tikriausiai kiekviena šeimininkė, turi savo firminį plovo receptą. Vienos mėgsta plovą gamina puode, o kitos orkaitėje, o dar kiti gaminame kazane, man pačiai asmeniškai, plovas labai gardus paruoštas abiem variantais, bet gal šiek tiek labiau mėgstu paruoštą puode, nes jis būna toks kiek sulipęs ir šlapesnis. Šį kartą parodysiu kaip aš jį gaminu iš kiaulienos sprandinės, su morkomis ir svogūnais. Man asmeniškai tai itin patinkantis variantas, tikras skanumėlis, kurį rekomenduoju šiandien pamėginti ir Jums.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Kiaulienos nugarinę galima pakeisti kiaulienos sprandine, kuri turi daugiau riebalų ir suteiks plovui dar daugiau skonio. Taip pat tinka jautiena, vištiena ar kalakutiena.
  • Ryžius geriausia naudoti ilgagrūdžius, tačiau jei neturite, tiks ir vidutinio ilgio grūdelių ryžiai. Basmati ryžiai taip pat puikiai tinka, jie suteiks plovui egzotiško aromato.
  • Jei neturite šviežių morkų, galite naudoti šaldytas, tik prieš dėdami jas į patiekalą, atšildykite ir nusausinkite.
  • Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais – jie suteiks švelnesnį skonį.
  • Papildomam aromatui galite įdėti lauro lapų, kardamono ankščių, kmynų ar kalendros sėklų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Plovas – tai patiekalas, kurio skonis labai priklauso nuo gaminimo technikos. Štai keletas patarimų, kurie padės jums pasiekti geriausių rezultatų:
 
  • Prieš pradėdami gaminti, ryžius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Tai padės pašalinti ryžių krakmolą ir plovas nebus lipnus.
  • Mėsą kepkite ant stiprios ugnies, kad ji gražiai apskrustų iš visų pusių – taip ji išlaikys sultingumą.
  • Ryžių ir vandens santykis turėtų būti 1:2, tačiau jei naudojate daugiau daržovių, vandens gali reikėti mažiau, nes daržovės taip pat išskiria skysčius.
  • Kai uždedate puodą dangčiu, jį galite papildomai apvynioti švariu rankšluosčiu, kad garas neišeitų ir ryžiai išvirtų tolygiai.
  • Plovą galite pagardinti citrinos sultimis prieš patiekiant – tai suteiks gaivumo ir pabrėš visus patiekalo skonius.

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 1,3 kilogramo
    • ryžiai: 320 mililitrų (nevirti)
    • svogūnai: 2 (dideli)
    • morkos: 4 (didelės)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • aliejus (kepimui)
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. 2. Tuomet didelėje keptuvėje (galima iškart dideliame puode) įkaitinkite nemažai aliejaus, sudėkite kiaulieną ir vis pamaišydami kepkite ant didesnės nei vidutinė ugnies, kol visi gabaliukai gražiai apskrus.
  3. 3. Tada svogūnus nulupkite, supjaustykite kubeliais, sudėkite ant apkepintos kiaulienos, išmaišykite bei kepkite maždaug 15 minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol svogūnai gražiai apkeps bei suminkštės. Vis pamaišykite.
  4. 4. Morkas nulupkite, sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į keptuvę kartu su apkepusia kiauliena bei svogūnais. Išmaišykite, kepkite maždaug 15 minučių, kol morkos suminkštės, vis pamaišykite. Jeigu reikia papildomai įpilkite aliejaus.
  5. 5. Po to česnakus nulupkite, susmulkinkite, dėkite į keptuvę su kiauliena, išmaišykite bei pakepkite pora minučių.
  6. 6. Mišinį iš keptuvės sudėkite į didelį puodą (jeigu jau kepėte puode, tada palikite tame pačiame), pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir atidengtame puode kaitinkite maždaug pusvalandį ant vidutinio kaitrumo ugnies, vis pamaišykite.
  7. 7. Ant kiaulienos mišinio supilkite ryžius, užpilkite 640 mililitrų vandens, uždenkite puodą ir kaitinkite 30 minučių, ryžių nereikia maišyti. Paskui atidenkite puodą ir pažiūrėkite ar nereikia papildomai vandens. Jeigu ryžiai vandenį sugėrė, tada įpilkite dar. Troškinkite dar apie 20 minučių.
  8. 8. Pabaigoje plovą išmaišykite bei paragaukite ar reikia papildomai druskos ir pipirų.
  9. 9. Patiekite ir skanaukite!

tas

niekas morkų plovui netarkuoja, o pjausto stambiais gabalais
Atsakyti

anas

visi tarkuoja, o Tas gabalais pjausto :)

sonata

na teisingai. Jei sutarkuosi, tai jos taip susitroškins, kad liks tik spalva

sonata

Uzbekai nieko netarkuoja, o česnakus deda galvomis. paskui išgriebia, kad liktų tik kvapas
Atsakyti
Kiaulienos kukuliai su daržovėmis slyvų padaže
(1)